Aygül Özkan'a başbakan adaylığı teklifi

Aygül Özkan'a başbakan adaylığı teklifi
Almanya’nın ilk Türkiye kökenli bakanı olan Aygül Özkan’ın 2020’de yapılacak eyalet seçimlerinde Hristiyan Demokrat Parti’den başbakan adayı olacağı belirtiliyor.

Süheyla KAPLAN


ARTI GERÇEK -  Adını Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde ilk Türkiye kökenli bakan olarak duyuran Hamburg doğumlu Aygül Özkan’ın, 2020’de yapılacak eyalet seçimlerinde Hristiyan Demokrat Parti’den (CDU) başbakan adayı olacağı belirtiliyor.

Alman basınında yer alan bilgiye göre 2020 yılında Almanya’nın Hamburg eyaletinde yapılacak seçimlerinde parti temsilcisi Roland Heintze ve CDU Meclis Grubu Başkanı Anfdre Trepoll tarafından Özkan’a başbakan adaylığı teklifi götürüldü.

ŞU SIRALAR HASTA

Öte yandan Aygül Özkan’ın hasta olduğu ve şu sıralar tedavi gördüğü de belirtiliyor. CDU Meclis Grubu Başkanı Trepoll, "Aygül Özkan’ın sağlık durumunu biliyoruz. Ancak yine de onun başbakan adayı olmasını istiyoruz. Özkan’ın bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz" dedi.

Özkan ise Alman Bild gazetesine "Hamburg’un eyalet başbakanı olmak çok farklı bir duygu. Onur verici. Ancak kişisel nedenlerden dolayı bu teklifi şimdilik kabul edemem" şeklinde yazılı cevap verdi.

AYGÜL ÖZKAN KİMDİR?

Hamburg'da doğan Özkan, Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına Deutsche Telekom şirketinde atılarak kısa sürede aynı şirkette idari görevler üstlendi. Daha sonra bu şirketten ayrılarak aynı sektörden TNT Lojistik şirketine geçen ve bu şirkette Kuzey Almanya müdürlüğüne kadar yükselen Aygül Özkan aynı zamanda çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif olarak görev aldı.

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Christian Wulff’un da desteğiyle 2010- 2013 yılları arasında Hannover’de Sosyal ve Aile Bakanı olarak görev yaptı. 2014 yılından beri de Berlin’de Deutsche Bank’ın yan kuruluşu PCC Servis Şirketinde Genel Müdürlük görevini yürütmektedir. Eşi Hakan Özkan ise kadın-doğum doktoru olarak Hamburg’da görev yapmaktadır. 

Öne Çıkanlar