'Aylan Bebek' filminin fragmanı yayınlandı

'Aylan Bebek' filminin fragmanı yayınlandı
Cansız bedeni sahile vuran Alan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi'nin izni olmadan çekilen ve çekimleri devam eden filmde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da rol aldı.

Suriyeli ailenin iç savaştan kaçıp Yunanistan'a geçmeye çalışırken, bindikleri botun batması sonucu 3 yaşındaki Alan Kurdi'nin cansız bedeni Bodrum'da kıyıya vurmuştu. Yaşanan trajedinin görüntüsü, ajanslardan dünya kamuoyuna yayıldıktan sonra, mültecilerin yaşadığı drama da tepkiler artmıştı. 

Henüz çekimleri devam eden ve yönetmenliğini, 'İslamofobi', 'Sessiz Melek', 'Sessiz Çığlık' gibi filmlerin yönetmeni Ömer Sarıkaya'nın yaptığı 'Aylan Bebek' filminde şaşırtan isimler bulunuyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu bu isimlerden bir kaçı. AKP'ye yakınlığıyla tanınan Oyuncu Wilma Elles, Mike Mitcell'in yanı sıra, Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat, gazeteci Talat Atilla, Kadir Süleyman, Ali Sabri Belaid, Aydan Çakır, Dursun Hazerov, Yonca Yeşil, Mustafa Ayhan, Eymen Kaya gibi oyuncular yer alıyor. 

Aylan Bebek filminin ilginç sahnelerinden birisi de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, başsavcı rolündeki Talat Atilla ile konuştukları bölüm. İçişleri Bakanı Soylu, fragmanda "Dünya bizi yalnız bıraksa da, biz insanlığı yalnız bırakmayacağız" diyor.

Diğer yandan Alan Kurdi hakkında bir film yapılacağı ilan edildiğinde, Baba Abdullah Kurdi bu duruma tepki göstermiş ve oğlunu ve ailesini anlatan film için kendisinden izin alınmadığını söylemişti. Kurdi, "İznim olmadan bu filmin yapılmasına onay veremem. Bu da yetmezmiş gibi oğlumun adı değiştirilerek, Aylan deniliyor" demişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar