'Bahçeli İstanbul'da bugün başlıyor'

'Bahçeli İstanbul'da bugün başlıyor'
Bahçeli'nin bugün İstanbul'da çalışmaya başlayacağı öğrenildi.

İstanbul seçimine az bir süre kala Cumhur İttifakı ortakları Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli, dün yeniden bir araya geldi.

Görüşmede, Bahçeli’nin Erdoğan’a, özellikle AKP’nin Kürt seçmenlere yönelik çıkışları üzerine "MHP’nin ilkelerinden taviz vermeyeceği, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin bekası için oluştuğu ve MHP’nin de milli bekanın savunucusu olduğunu" ilettiği ifade edildi. Cumhuriyet’te yer alan kulis haberine göre Bahçeli’nin ayrıca ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimde, "Türkiye’nin bağımsız bir ülke olduğu ve iktidarın atacağı adıma MHP’nin destek vereceğini" söylediği öğrenildi.

BAHÇELİ BUGÜN BAŞLIYOR

Bu arada İstanbul seçimlerinin tekrarlanması kararının ardından mitilini İstanbul’a atacağı söylenen fakat bunu gerçekleştirilemediği öğrenilen Bahçeli’nin seçim çalışması için bugün İstanbul’da çalışmaya başlayacağı öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır’da "Kürdistan" ifadesini kullanarak seçmenleri Kürtçe selamlamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin yemin töreninde "Kürdistan şehitleri" için saygı duruşunda bulunmuştu. Bu tutumlar MHP kanadında rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar