Bahçeli: Merakımız İstanbul’da eş başkanlık olup olmadığıdır

Bahçeli: Merakımız İstanbul’da eş başkanlık olup olmadığıdır
Kayyım atamalarına ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli, eş başkanlık sistemini hedef alarak, 'Bizim merakımız İstanbul’da da eş başkanlık uygulamasının olup olmadığıdır! dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında, 3 kente kayyım atanmasını savunarak, "eş başkanlık" sistemini ve HDP’li belediyeleri hedef aldı. 

Devlet Bahçeli, kayyım atamaltı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu telefonla arayarak kutlamıştı. Bahçeli bu kez de kayyım siyasetine karşı çıkan CHP'yi ve eski AKP'lileri hedef aldı.

Bahçeli, "Bu belediyeler, yöre insanımızın mahalli ve müşterek ihtiyaçlarını karşılamak yerine sözde eş başkanlık sistemiyle Kandil’e bağlanmışlar, ihanet ve melanete kucak açıp kuluçka vazifesi görmüşlerdir. Dünyada hiçbir meşru ve egemen devletin tahammül edemeyeceği çirkinlik ve çirkeflikler yaşanmış, yaşatılmış, ezcümle PKK’lılar belediyelere doldurularak yuvalanmalarının önü açılmıştır" dedi. 

‘OLMASI GEREKEN BUDUR’

DBP’li belediyelere 2016 yılında atanan kayyımları hatırlatan Bahçeli, "Anlaşılan boğazındaki kemendi Kandil’den tutulan HDP, Eylül 2016’dan 31 Mart 2019’a kadar sorumluluğu altındaki 105 belediyenin 95’ine kayyım atanmasından herhangi bir ders almamış, alacak dirayet ve basireti de gösterememiştir. Devlet başa gelirken kuzgun leşe atılmıştır. Kaldı ki olması gereken de kesinlikle budur" diye belirtti.

‘İSTANBUL’DA EŞBAŞKANLIK VAR MI?’

CHP’yi de hedef gösteren Bahçeli, "CHP hemen öne çıkıp PKK’ya siper olmuş, Kandil’in önüne yatmıştır. Bizim merakımız İstanbul’da da eş başkanlık uygulamasının olup olmadığıdır. CHP Genel Başkanı’nın ’Demokrasiden uzaklaşıldı’ isnadı, CHP’nin hilkat garibesi ve adamlık fukarası, üstelik özü gitmiş çöpü kalmış sözcüsünün ‘Darbe’ iftirası aziz Atatürk’ün partisinin ne hallere düştüğünün ibret ve isyan ettirici delilidir. HDP, kendisine dosyası günbegün kabaran yeni bir suç ortağı bulmuştur. Zilletin parolası demokrasi güçleri olarak belirmiş ve sivrilmiştir" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL ELEŞTİRİSİ

Bahçeli’nin açıklamasının devamı şöyle: "Daha tuhafı, 11.Cumhurbaşkanıyla birlikte sabık Başbakan Serok Ahmet’in aynı anda PKK’nın tezlerine bodoslama destek vermeleri, öne çıkmaları, adeta paylaştırılmış görevlerini titizlikle yerine getirmeleridir. Geçmişleriyle çelişen, bir zamanlar taşıdıkları tarihi görevlerle tezada düşen bu iki şahsın hükümete duydukları husumet gözlerini kör, vicdanlarını da esir etmiştir. 11.Cumhurbaşkanı’nın ‘Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının bu şekilde görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır’ değerlendirmesi Güroymağa Norşin diyen, çok güzel şeyler olacak müjdesiyle yıkım sürecinin fitilini tutuşturan bozuk zihniyetin tastamam aynısı ve devamıdır." (MA)

Öne Çıkanlar