Bahçeli: Papaz olayında ifadelerini değiştiren gizli tanıklar kimler?

Bahçeli: Papaz olayında ifadelerini değiştiren gizli tanıklar kimler?
Konuşmasının önemli bir bölümünü papaz Brunson'un serbest bırakılmasına ayıran MHP Lideri Bahçeli, ifade değiştiren gizli tanıkların kısa sürede görüşlerini nasıl değiştirdiğini sordu.

ARTI GERÇEK - 'Gülen Cemaati yapılanması' ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan papaz Andrew Brunson serbest bırakılması MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı konuşmasının en önemli gündem maddesiydi.

'TÜRKİYE'DEN EVANGELİST BİR PAPAZ GEÇİP GİTTİ'

Papaz Brunson'un serbest kalmasının pek çok soru işaretine sebep olduğunu belirten Bahçeli, iktidara "Papaz olayında ifadelerini değiştiren gizli tanıklar kimlerdir" diye sordu:

"Türkiye’den bir evanjelist bir papaz gelip geçmiştir. Bu papaz ABD ile Türkiye ilişkilerini zehirlemiştir. ABD başkanı papazla yattı papazla kalktı. Türkiye’ye yaptırımlar uyguladı. Türkiye’ye ekonomik savaş açıldı. ABD ile onlarca yıllardır devam eden ilişkiler durma noktasına geldi.  İlk bakışta diyebiliriz ki papaz gitmiş kavga bitmiştir. Trump papazı hasretle kucaklamış, sanki Vietnam’dan dönen askerleri gibi karşılamıştır. Trump’ın Türkiye hisleri birden bire değişmiştir. Böyle devlet adamı olunmaz. Bizim adam yerine koymayanı biz insan bile göremeyiz. Papazın serbest kalması pek çok soru işaretine sebep olmuştur. Papaz olayında ifadelerini değiştiren gizli tanıklar kimlerdir?

'ABD’DEKİ PAPAZ GÜLEN NİYE ALINMAZ?'

Kısa sürede ifade ve görüşlerini nasıl değiştirmişlerdir. Türkiye’deki papaz verilirken Pensilvania’daki papaz neden alınmamıştır. ABD’deki papaz Gülen neden alınamaz? Halbuki ver papazı al papazı demiştik. Sözümüz sözdü. Pensilvanya’daki papaz ne zaman ülkemize iade edilecek?

Diyelim ki umut ettiğimiz takas gerçekleştirilmedi. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın iadesi ne zaman olacak? Meselemiz Türkiye’nin saygınlığıdır. O papazı istiyoruz, vermelerini bekliyoruz. Bakalım dövizin akıbeti ne olacak? Enflasyon eski seviyesine çekilecek mi? Bunların takipçisi olacağız.

Papazı almak için her dayatmayı yapan ABD Başkanı yarın bir başka meseleyle ilgili aynı tutumunu sürdürürse ne yapacağız? Trump’ın derdi nedir? Türkiye ABD’nin sömürgesi değildir 51. eyaleti hiç değildir. Trump uyuyorsa uyansın uyanıksa ayağa kalksın. ABD Başkanı büyük Türk milletini hafife almasın. Bu işin şakası yoktur. Türk’e kefen biçilmez Türk’e tuzak işlemez. Papazın serbest kalması elbette pek çok soru işaretine de neden olmuştur.

'SANKİ KAŞIKŞI BUHARLAŞIP UÇMUŞ'

Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'na girdiği günden sonra bir daha haber alınamayan ve vahşice öldürüldüğü iddia edilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına da değinen Bahçeli, "Hiç kimse kaçak güreşmemeli" dedi:

"Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın belirsizliği sürmektedir. Zannederseniz Kaşıkçı buharlaşıp uçmuş, yer yarılmış içine girmiştir. Adeta insan aklıyla alay ediyorlar. Bizim temennimiz bu olayın aydınlatılmasıdır. Hiç kimse kaçak güreşmemelidir."

CHP'NİN İŞ BANKASI HİSSELERİ

Toplantıların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek Bahçeli toplantının gündem maddelerinden bir olarak gösterilen CHP'nin İş Bankası hisseleri konusuna da değinen Bahçeli, CHP'ye "üzerine çöreklendiği hisselerin devredilmesinden korkmamasıdır" sözleriyle seslendi:

CHP, İş Bankası hissesi gündeme gelince çılgına döndü. CHP’nin genel başkan yardımcısı diyor ki, CHP olarak her türlü direnme hakkını kullanırız. Bu alçak ifade karşısında sormak lazım ki, eşkıya kimdir, direnme hakkı nedir? Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Siz kim, Atatürk kim? Sizin neyiniz Atatürk’ü hatırlatmaktadır. İş Bankası hissesi Hazine’ye devredilmelidir. Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletidir. MHP, CHP’nin İş Bankası hisseleri için kanuni düzenleme yapılırsa desteğini verecektir. Tavsiyemiz, üzerine çöreklendiği hisselerin devredilmesinden korkmamasıdır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar