Bahçeli: Akil İnsanlar, MHP'nin gözü üzerinizdedir

Bahçeli: Akil İnsanlar, MHP'nin gözü üzerinizdedir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündemi yine sert ve tehdit dolu ifadelerle değerlendirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde ABD-Türkiye ilişkileri, Suudi Arabistan yönetiminin sorumlu olduğu Kaşıkçı cinayeti, Fransa'daki eylemler ve KIlıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti vardı.

Türkiye ve ABD'nin müttefik olduğunu belirten Bahçeli,  ABD'nin, müttefiklik hukukuna kayıtsız kaldığını ifade etti.

Gözlem noktalarını finanse edecek Suudi Arabistan'a, "Allah'tan korkuyorsa önce işlediği vahşi cinayetin hesabını versin" diye seslendi.

Hayat pahalılığı için sokağa çıkan 'Sarı Yelekliler'e sert şekilde müdahale eden Fransa hükümetini eleştiren Bahçeli Gezi olaylarındaki polis şiddetini 'meşru' olarak nitelendirdi:

"Gezi olayları esnasında polisin göstericilere meşru ve hukuki müdahalesinde rahatsız olan Fransa bugünlerde Türkiye'ye ne söylemişse yemiş yutmuş, orantısız tepkiye tevessül etmiştir" dedi.

'GERİ KALMAYA SEVE SEVE HAZIRIZ'

Almanya'yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Ya nereye savrulduğunu bilmiyor ya da tutusak alındığından sesi çıkmıyor" sözleriyle eleştiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde 'Türkiye’nin Demokratları Yalnız Bırakılmamalıdır' başlığıyla yayımlanan makalesini eleştirirken yine tehdit dolu ifadeler kullandı:

"Bir Alman gazetesine yazdığı makalenin başlığına bakar mısınız? Türkiye'de demokratlar yalnız bırakılamamalıymış. Almanya'dan yardım dilenmek manda özlemi değil midir? Sayın Kılıçdaroğlu, aklına geleni işleme, her ağacı taşlama Allah muhafaza kamyon farı görmüş tavşana dönersin. Seni ve zihniyetini MHP de kurtaramaz çürük 'İP' de tutamaz."

CHP liderine "Kılıçdaroğlu neyin demokrasisinden bahsediyor?" diye seslenen Bahçeli ardından şu ilginç ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu ve çevresi unutmasın ki biz de gericiyiz! Biz de geri kalmaya seve seve hazırız. Merhum Cemil Meriç ne diyordu? 'Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanıp uçmak gericilikse, her namuslu insan gericidir."

'AKİL İNSANLAR, MHP'NİN GÖZÜ ÜZERİNİZDEDİR'

HDP hakkında sosyal medyada paylaşılan sahte önerge raporlarına da değinen Bahçeli, "HDP terör ittifakından dönmedikten sonra önergeleri bizim için yok hükmündedir" dedi. Oslo'da bir araya gelen 'Akil İnsanlar' için ağır ithamlarda bulunan Bahçeli tehdit dolu sözler sarf etti:

"Kendini akil sanan zeka özürlüler Oslo'da toplanmışlar. Yarım akıllı çürük akiller, kulak verin. Çözüm süreci gömüleli çok olmuştur. Şansınızı fazla zorlamayın. Aklınızı başınıza alın, MHP'nin gözü üzerinizdedir."

'CUMHURBAŞKANIMIZ İSTERSE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM'

Grup toplantısının ardından gazetecilerin yerel seçimlerde yapılacak 'Cumhur İttifakı' hakkında sorularını yanıtlayan Bahçeli, "AKP ve MHP'de iki saygıdeğer yönetici çalışmalarını devam ettirmektedir. Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye dönüşüyle birlikte kendi incelemelerini yaptıktan sonra görüşmeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum" dedi. Gazetecilerin 'randevu var mı' sorusu üzerine "Venezuela'dan da randevu istenmez yani" ifadelerinde bulunan Bahçeli, 'MHP, AKP'den Meclis Başkanlığı'nı istiyor' iddiana "Bir Meclis Başkanı var zaten. Teşekkürler" yanıtı verdi.

Öne Çıkanlar