Bakan Selçuk'un gönderdiği mektubun faturası okullara kesildi

Bakan Selçuk'un gönderdiği mektubun faturası okullara kesildi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un mektubu birçok ilde basılıp dağıtılırken 23 Nisan'ın ardından okullara ödeme talimatı gönderildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin öğrenci ve velilere gönderdiği mektubun faturası okullara kesildi. Bakanın mektubu birçok ilde basılıp dağıtılırken 23 Nisan'ın ardından okullara ödeme talimatı gönderildi.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre mektupların adet fiyatı 50 kuruş olarak belirlendi. 800 broşür için KDV hariç birim fiyatı 50 kuruş olarak belirlenirken, okullara 72 TL de vergi hesabı çıkartıldı. Birçok okulda ise bakanın mektup faturasının farklı gerekçelerle öğrencilerden istendiği öğrenildi.

MEB'in faturayı öğrencilere yüklemesine Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan tepki gösterdi. Aydoğan, "Sermayeye, dini vakıf ve derneklere kamu kaynakları parsel parsel paylaştırılırken, teşvik adı altında milyonlarca lira sermaye sahiplerine aktarılmaya devam ederken var olan ve halka ait olan kamu kaynaklarının öğrencilerimiz, velilerimiz ve eğitim ve bilim emekçileri için kullanılmaması ideolojik bir tercihtir" diye konuştu.

Aydoğan, "Milli Eğitim Bakanlığı'na ait yazılı, görsel materyallerin bütçesinin öğrencilerden, velilerden, okullardan talep edilmesi trajedi ve komedinin iç içe geçmiş halidir. Yaşanılan olay Aziz Nesin hikâyelerine taş çıkartır niteliktedir. Kamusal eğitim devletin, MEB’in sorumluluğundadır" dedi.

Bakan Selçuk, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla da velilere mektup yolladı.

Öne Çıkanlar