İfadeleri alınan 26 kişi serbest kaldı

İfadeleri alınan 26 kişi serbest kaldı
Açlık grevi ve ölüm oruçlarına dair eylemlerde gözaltına alınan 41 kişiden aralarında gazeteciler İrfan Tuncçelik ve Zeynep Kuray’ın da bulunduğu 26 kişi mahkemece serbest bırakıldı.

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önü ve Mısır Çarşısı’nda Perşembe ve Cuma günü yapılan eylemlerde gözaltına alınan 38 tutuklu yakınının yanı sıra haber takibinde yapan Mezopotamya Ajansı muhabiri İrfan Tuncçelik, gazeteci Zeynep Kuray ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Arzu Kayaoğlu, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı.

HABER TAKİBİ YAPAN GAZETECİLERE DE TUTUKLAMA TALEBİ

41 kişi savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanması talep edilenler arasında haber takibi için eylem yapılmak istenen bölgede olan gazeteciler İrfan Tuncçelik, gazeteci Zeynep Kuray da bulunuyor. Zeynep Kuray adli kontrolle serbest bırakıldı. Kuray, her Pazatresi ve Cuma günü en yakın karakola giderek imza atacak. Avukat Tamer Doğan Kuray'ın serbest bırakıldığını Twitter hesabından duyurdu:

Aralarında haber takibinde olan İrfan Tuncçelik ve Zeynep Kuray’ın da bulunduğu 26 kişinin Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki ifade işlemleri tamamlandı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 26 kişi, ‘denetimli serbestlik’ şartı ile serbest bırakıldı. 

Aralarında Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Arzu Kayaoğlu’nun da bulunduğu diğer 15 kişinin ifade işlemleri ise sürüyor.

Serbest bırakılanlar aileler tarafından adliye önünde "direne direne kazanacağız" sloganı ile karşıladı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar