Erdoğan: Baktık bu iş olmuyor, kapıları açmak zorunda kalırız

Erdoğan: Baktık bu iş olmuyor, kapıları açmak zorunda kalırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile Budapeşte’de yaptığı ortak basın açıklamasında Avrupa'yı bir kez daha sınır kapılarını açmakla tehdit etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan perşembe günü Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. İki lider basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Başbakan Orban görüşmede özellikle göç ve siyasi işbirliği konularının gündeme geldiğini kaydetti. Orban, "Türkiye olmadan Avrupa'ya yönelik göç akımını durdurmak mümkün değil" diye konuştu.

'BAKTIK OLMUYOR...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise AB’nin Ankara’ya gerekli desteği sağlamaması halinde Türkiye’nin Suriyeli mültecilerin yükünü artık taşıyabilecek durumda olmadığını söyledi. Erdoğan "Destek gelse de gelmese de misafirlerimize (Suriyeli) ev sahipliğine devam edeceğiz. Baktık bu iş olmuyor, kapıları açmak zorunda kalırız" dedi.

Türkiye’de 3,5 milyon mülteci olduğunu belirten Erdoğan bunların "Avrupa’ya göç etmesinin mümkün olduğunu" vurguladı. Erdoğan "Türkiye’nin bir güvenli bölge ihdası için çalıştığını", bu şekilde Suriye’nin kuzeyindeki bölge YPG’den temizlendiğinde yaklaşık 2 milyon Suriyeli mültecinin buraya yerleşmesinin hedeflendiğini söyledi.

Orban ise Macaristan’ın bu bölgedeki yeniden yapılanma projelerine katkı sağlayacağını söyledi.

Erdoğan’ın 'güvenli bölge'deki yeniden yapılanma planlarını kendisine gösterdiğini belirten Orban "Burada yeni kentler, köyler, okullar, hastaneler, kiliseler yapılması gerekiyor" diye konuştu.

 

Öne Çıkanlar