Balayına gittikleri adada yanardağ patladı: Yüzlerinin iyileşmesi son derece zor

Balayına gittikleri adada yanardağ patladı: Yüzlerinin iyileşmesi son derece zor
Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki Whakaari Yanardağı'nda geçtiğimiz hafta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi.

Yeni Zelanda'daki yanardağ patlamasında yeni evli bir çiftin vücutları ciddi derecede yandı.

18 Ekim'de dünyaevine giren 32 yaşındaki Lauren ile 36 yaşındaki Matt Urey çifti balayı için Yeni Zelanda'daydı. Lauren Urey ile Matt Urey çifti patlama esnasında Beyaz Ada'da bulunuyordu. Çiftin aileleri, patlama sırasında orada olan çiftin yüzlerinin iyileşmesinin son derece zor olduğunu söyledi. Yeni gelin Lauren Urey'in vücudunun yüzde 20'sinin yandığı belirtildi. Uçakla hastaneye götürülen Matt Urey'in ise vücudunun yüzde 80'i yanmış durumda.

Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki Whakaari (Beyaz Ada) Yanardağı'nda geçtiğimiz hafta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi.

Yeni Zelanda polisinden yapılan açıklamada, patlama sonrası ağır yaralanarak hastanede tedavi gören 3 kişinin daha yaşamını yitirdiği bildirildi. Ölenlerin ismi ise henüz açıklanmadı.

Ülkenin kuzeyindeki Whakaari Yanardağı'nda 9 Aralık'ta yaşanan volkanik patlamanın ardından Ada'da bulunan 47 kişiden 39'u tahliye edilmiş, 8 kişi ise mahsur kalmıştı.

Patlama anında Ada'da bulunan 47 kişiden 24'ünün Avustralya, 9'unun ABD, 5'inin Yeni Zelanda, 4'ünün Almanya, 2'sinin Çin, 2'sinin İngiltere ve 1'inin de Malezya vatandaşı olduğu kaydedilmişti.

Öne Çıkanlar