'Bana tuhaf bir şekilde güç verdi ilk duyduğumda'

'Bana tuhaf bir şekilde güç verdi ilk duyduğumda'
Mehmet Ali Alabora Gezi iddianamesinin ardından ilk kez konuştu.

Gezi isyanının üzerinden yaklaşık olarak 6 yıl geçmesinin ardından "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmak" suçula yargılanan oyuncu ve yönetmen Memet Ali Alabora, hakkında müebbet hapis istenen ve geçen hafta kabul edilen Gezi iddianamesi ile ilgili olarak ilk kez konuştu.

İddianameyi ve hakkındaki suçlamaları ilk duyduğunda ne yaptığını, ne hissettiğini anlatan Alabora, bunun ona güç verdiğini ifade etti.

Euronews Türkçe’nin RÖP programında konuşan Mehmet Ali Alabora'nın açıklamalarının bir kısmı şöyle:

'BANA TUHAF BİR ŞEKİLDE GÜÇ VERDİ İLK DUYDUĞUMDA'

"Tabii ki ilk duyduğum anda sarsıldım, şoke oldum ve anlamakta, idrak etmekte güçlük çektim ama bu da şöyle bir güç verdi: Müebbetle yargılandığımız bir tiyatro oyunu yüzünden, müebbetle yargılanacağımızı öğrendiğimiz bir günde başka bir tiyatro oyunuyla dünyanın başka bir yerinde köy köy kasaba o hikayeyi paylaşmak için hayata devam ediyor olmak, üretmeye devam ediyor olmak bazılarına küçük görünebilir ama bana çok güç veren bir şey oldu."

İddianame ile ilgili olarak ise "İddianamenin içinde iddia edilen hiçbir şey gerçek değil" diyen Alabora, "Karşınızda gerçekle hiçbir bağı olmayan bir şey olduğu zaman açıkçası biraz paralize de oluyorsunuz. Bir yerinden gerçekle bir ilişkisi olsa, savunabileceğiniz bir şey olur" diye ekledi.

Dünyanın ilk Gallerce ve Türkçe oyunu olan Meltem Arıkan’ın kimlik, dil ve aidiyet üzerine kaleme aldığı Y Brian / Kargalar isimli oyunla yönetmen olarak seyirciyle buluşacak olan Memet Ali Alabora, bir gün Türkiye’de de üretmeye devam etmek istediğini söyledi.

"Tabii ki Türkiye’de üretmeye devam etmek, paylaşmaya devam etmek isterim. Hele ki şimdi daha uluslararası bir tecrübeyle bir gün başka bir şeye dönüşebilir, bir gün, umarım" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar