Sosyal medya hayvana tecavüz olayına karşı ayağa kalktı

Sosyal medya hayvana tecavüz olayına karşı ayağa kalktı
Sakarya’da Kocaali Hayvan Barınağı'nda bir köpeğin ölüm nedenin 'şiddetli tecavüz' olduğu belirlenince sosyal medya ayağa kalktı.

Geçtiğimiz hafta Sakarya’nın Kocaali İlçesi’ndeki hayvan barınağında baygın halde bulunan köpeğe, tecavüze edildiği anlaşıldı. Tecavüz edilen köpeğin hayatını kaybettiğinin duyulması üzerine sosyal medya ayağa kalktı.

 

 

'#KocaaliBarınakTecavuz' etiketiyle paylaştıkları mesajlarda tepkilerini sert ifadelerle dile getiren binlerce Twitter kullanıcısının tepkisi, 'Trending Topics' olarak adlandırılan 'popüler başlıklar'da birinci sıraya yükseldi.

 

 

KISIRLAŞTIRILMA AMELİYATI SONRASI TECAVÜZ EDİLDİĞİ BELİRLENDİ

Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Zekiye Güneş Kılcı'nın sadece hayvan hakları ve yaşamları hakkında haberler yapan 'ajanimo’ sitesine yaptığı açıklamada, köpeğin ölüm nedenine ilişkin ayrıntılı da bilgi verdi:

"Yaşanan olay tecavüzden de ağır bir şekilde ‘Şiddetli bir tecavüz olay’ şeklinde gerçekleşmiş, Tecavüz olayından 60 saat önce başarılı bir kısırlaştırma ameliyatı geçiren dişi köpeğin ölüm sebebi; şiddetli tecavüz sebebi ile dikiş yerlerinin açılmasına bağlı iç kanama olarak tespit edildi."

 

 

'BUGÜN HAYVANA YÖNELEN ŞİDDET YARIN SİZE YÖNELİR'

Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına da bir yazılı açıklama yapan Kılcı, şiddetin hayvana insana diye ayrım yapılmaması gerektiğini şiddetin bir bütün olduğunu ifade etti:

 

 

"Bugün hayvana yöneltilen şiddet yarın size çocuğunuza yöneltilir. Bu noktada kanunların yetersiz ve uygulayıcıların duyarsız olmasını fırsat bilip hayvana karşı şiddet ve sapkın hareket gösterenler artık kayıt altına alınarak birçok haktan kısıtlanmalıdır."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar