Barış Akademisyeni Tezcan Durna'ya 15 ay hapis cezası

Barış Akademisyeni Tezcan Durna'ya 15 ay hapis cezası
Durna, savunmasında 'Metni imzalarken tek beklentim, savaş, şiddet ve çatışmanın bir an önce bitmesi, barışın yeniden tesis edilmesine vesile olmasıydı' demişti.

ARTI GERÇEK - Doç. Dr. Tezcan Durna, Barış Bildirisi nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen Doç. Dr. Tezcan Durna'nın Barış İçin Akademisyenler'in 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisini imzalaması sebebiyle 'Örgütü propagandası' iddiasıyla Çağlayan'daki İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada karar çıktı.

Durna'nın katılmadığı duruşmada avukatı Ceren Şimşek hazır bulundu.

Avukat Şimşek'in savunmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. 'Örgüt propagandası' iddiasıyla Durna'yı hapse mahkum eden mahkeme, cezada takdir indirimi uyguladı. Doç. Dr. Durna'ya 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. 

Durna'nın avukatının karara itiraz edeceği, aynı zamanda Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılacağı öğrenildi.

'TEK BEKLENTİM SAVAŞIN BİTMESİNE VESİLE OLACAĞIYDI'

Tezcan Durna, önceki duruşmada yaptığı savunmada, "Mahkemeniz beni teröre ve şiddete destek vermekle suçluyor. Ben sadece önce sıradan bir yurttaş sorumluluğuyla sonra da aslında çok da arzu edip benimseyemediğim ancak her karşılaştığımda 'sen okumuş adamasın' diyen annem, ailem ve çevremin bana yüklediği 'okumuş/yazmış' olma ve dünyada olan bitenlerden bu nedenle kendini sorumlu hissetme duygusuyla insanlar ölmesin, sivil insanlar da asker/polis olarak görev yapan ana kuzuları telef olmasın arzusuyla sadece barış talep ettiğini düşündüğüm bir metne onay verdim. Metni imzalarken tek beklentim, savaş, şiddet ve çatışmanın bir an önce bitmesi ve barışın ve huzurun yeniden tesis edilmesine vesile olacağıydı" demiş ve suçlamaları reddetmişti.

Öne Çıkanlar