Barış İçin Akademisyenler: OHAL Komisyonu sorunları çözmüyor

Barış İçin Akademisyenler: OHAL Komisyonu sorunları çözmüyor
Barış İçin Akademisyenler, 6 kentte eş zamanlı olarak yaptıkları açıklamayla haklarını talep etti.

Barış İçin Akademisyenler, 6 kentte eş zamanlı olarak yaptıkları açıklamada , KHK ile ihraç edilen, sözleşmesi yenilenmeyen, sözleşmesi feshedilen, istifa etmek ya da emekliye ayrılmak zorunda kalan tüm imzacıların görevlerine geri dönebilmesini talep ettiler.

İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Kocaeli ve Antalya’da yapılan Barış İçin Akademisyenler imzalı orta açıklamada, hukuksuz kararların mahkemelerce bozulmasının uzun yıllar aldığına dikkat çekilerek, "Sorunlarımız acil demokratik çözümler gerektiriyor" denildi.

Ankara’da Eğitim Sen 5 Nolu Üniversiteler Şubesi’nde yapılan açıklamayı KHK ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden ihraç edilen  Yasemin Özgün yaptı.

OHAL Komisyonu’nun sorunları çözmediğini belirten Özgün, "İşleyişi ve kararları tartışmalı. Adaleti geciktiriyor. Hala değerlendirilmeyi bekleyen 33 bin dosya var. 406 Barış Akademisyenini ve KESK üyesi 1500 kamu emekçisinin dosyaları da bekleyenler arasında. Buradan çıkan hukuksuz kararların mahkemelerce bozulması uzun yıllar alıyor" dedi.Barış taleplerini arkasında olduklarını altını çizen Özgün, birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Açıklamaya, HDP’li vekiller Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Hüseyin Kaçmaz ile HDP yöneticisi Nazmi Gür de katıldı. Gergerlioğlu, OHAL KHK’lerini hukuksuz olduğuna dikkat çekerek, barış imzacılarının görevlerine iadesini istedi.

Öne Çıkanlar