Barzani: Bağdadi'nin öldürülmesi, IŞİD tehdidinin sona erdiği anlamına gelmiyor

Barzani: Bağdadi'nin öldürülmesi, IŞİD tehdidinin sona erdiği anlamına gelmiyor
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesinin, IŞİD tehdidinin sona erdiği anlamına gelmediğini söyledi.

Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkent Erbil'de ABD Temsilciler Meclisi üyesi Adam Smith başkanlığındaki heyetle bir araya gelen IKBY Başkanı Mesrur Barzani, görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

'IŞİD'İN FAALİYETLERİNİN ARTTIĞINI GÖRÜYORUZ'

 ABD Temsilciler Meclisi üyesi Smith ile kameralar karşısına geçen IKBY Başkanı Barzani, 'terörizmin hala Irak ve dünya için ciddi tehdit' oluşturduğunu belirterek, ABD'li heyetle terörle mücadele meselesini ele aldıklarını dile getirdi.

Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesinin ardından IŞİD'in varlığını sürdürdüğüne d,kkat çeken Barzani, "Biz IŞİD'in faaliyetlerini artırdığını görüyoruz. Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesi, IŞİD tehditlerinin sona erdiği anlamına gelmiyor. Onlar, bazı ülkelerde faaliyetlerine devam ediyor. Biz bunu yakından takip ediyoruz" dedi.

'PETROL KUYULARI VE BÖLGE ABD'YE AİT DEĞİL. TRUMP'IN BUNU ANLAMASI GEREKİYOR'

IKBY Başkanı Mesrur Barzani'nin ardından söz alan ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Adam Smith konuşmasında ABD Başkanı Trump'ın, 'Suriye'de petrolü elimizde tutacağız' açıklamasına tepki gösterdi.

Petrol kuyuları ve bölgenin ABD'ye ait olmadığını ve Trump'ın bunu anlaması gerektiğini belirten Smith, "Başkan Trump bu konuda hatalı. Amacımız sadece petrol değil. Önemli olan, bu petrol kuyularının IŞİD'in eline geçmemesidir" dedi.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar