Başlangıç: Amacımız büyük bir şemsiye açmak

Başlangıç: Amacımız büyük bir şemsiye açmak
Televizyonun açılışında konuşma yapan Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Başlangıç, "Tek ortak paydamız, demokrasi ve barış" dedi.   ARTI GERÇEK –...

Televizyonun açılışında konuşma yapan Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Başlangıç, "Tek ortak paydamız, demokrasi ve barış" dedi.  

ARTI GERÇEK – Artı TV'nin canlı yayının açılış konuşması televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç yaptı ve "Amacımız büyük bir şemsiye açmak" dedi.

Artı TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç, "Başlangıcımız ‘Hayır'lı olsun" diyerek başladı konuşmasına. Türkiye'deki basına yönelik baskılara dikkat çeken Başlangıç, "Yalnız değilsiniz, Artı TV var" dedi. Artı TV'nin kuruluş süreciyle ilgili de bilgi veren Başlangıç, projenin İstanbul'da ortaya çıktığını fakat Türkiye'deki baskı koşullarından dolayı Köln'de buluşmak zorunda kaldıklarını söyledi. 8 Şubat'ta artigercek.com internet sitesi ile yayın hayatına başladıklarını, 28 Şubat'ta da televizyonun test yayınına girdiği bilgisini veren Başlangıç, "Bugün de bir tık öteye gittik" dedi.

TEK ORTAK PAYDAMIZ: DEMOKRASİ VE BARIŞ

AKP'nin merkez medyayı çökerttiğini ve her herkesin kendi mahallesinde yayın yaptığına dikkat çeken Başlangıç, "Herkes kendi mahallesi ile sınırlı kalıyor. Amacımız büyük bir şemsiye açmak. Bu amaçla yola çıktık. Anti kapitalist Müslümanlar, muhafazakarlar, sosyalistler, komünistler, Aleviler, Kürtler, Ermeniler kısaca sesi kısılan her kesime ulaşmak amacını taşıyoruz. Tek ortak paydamız; demokrasi ve barış. Tek karşı çıktığımız nokta ırkçılık" dedi. artigercek.com sitesine büyük ilgi gösterildiğine de vurgu yapan Başlangıç, "Televizyona da ilgi olacaktır" dedi. Başlangıç yayın ilkeleriyle ilgili de bilgi verdi.

150'DEN FAZLA GAZETECİ TUTUKLU

Türkiye'deki gazetecilerin durumuyla ilgili de konuşan Başlangıç, 150'den fazla gazetecinin tutuklu olduğunu, 160 gazete, televizyon, internet sitesi, radyo gibi yayınların durdurulduğunu da hatırlattı. Köln'de Türksat üzerinde yayın yapan TV10 ve Yol TV'nin kapatıldığı örneğini veren Başlangıç, "Bunu durumun vahametini anlatmak için bunu örnek verdim. Biz gazetecilik yapacağız. Evrensel gazetecilik ilkelerini yerine getireceğiz" dedi.

REFERANDUMA 30 GÜN KALDI

16 Nisan'da yapılacak referandumu da hatırlatan Celal Başlangıç, "16 Nisan'a 30 gün var. Söyleyecek sözümüzü aktarmayı hedefledik" dedi.

RESEPSİYONA KATILANLARDAN GÖRÜŞ 

Artı TV'nin canlı yayını devam ediyor.  Katılımcılar, televizyonla ilgili beklentilerini dile getirdiler.

Gazeteci Yavuz Baydar: Kurumuş olan medya tarlasında yeşeren bir filiz olarak görüyorum Artı TV'yi.

Akademisyen Cengiz Aktar: Türkiye'nin doğru habere, doğru bilgiye ve akla hararetle ihtiyacı olduğu bu dönemde Artı TV bir artı olacaktır

Halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar: Zulmün olduğu her yerde direniş meşrudur. Artı TV'nin açılmış olması bu direnişin en güzel örneğidir.

CHP Milletvekili Binnaz Toprak, "Artı TV'nin ‘Hayır'lı olması temennisinde bulundu.

Yönetmen Mustafa Altıoklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘herşeyi ben bilirim' tavrının rahatsızlık verici olduğunu söyledi.

CHP eski Milletvekili Melda Onur: Artı TV medya özgürlüğüne yeni bir soluk getirecek. ‘Hayır'lı olsun.

Gazeteci Yavuz Baydar: Kurumuş olan medya tarlasında yeşeren bir filiz olarak görüyorum Artı TV'yi.

CANLI YAYIN DEVAM EDİYOR 

Artı TV, moderatörler Mehveş Evin ve Hayko Bağdat'ın konuklarını ağırladıkları program devam ediyor.

Öne Çıkanlar