'Başörtülüye tükürük' davasında yeni gelişme

'Başörtülüye tükürük' davasında yeni gelişme
'Olaydan sonra psikolojik tedavi gördüm ve halen görmeye devam etmekteyim'

İstanbul Bostancı Metro Durağı’nda 12 Mart’ta başörtülü Kerime Pehlivan’a asansöre bineceği sırada tükürüp, ‘Allah sizin belanızı versin, sizin gibi yobazlar yüzünden’ şeklinde hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan barmen Atınç M.’nin, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Alenen hakaret’ suçlarından toplamda 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Sanık Atınç M., kanser hastası olan babasının son günlerinde yanında olmak istediği ve refakatçi kaldığı gerekçesiyle mazeret bildirip duruşmaya katılmazken, müşteki Kerime P. ise, "Olaydan sonra psikolojik tedavi gördüm ve halen görmeye devam etmekteyim" dedi.

Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre, Anadolu 61. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada şikayetçi olduğunu söyleyen Kerime Pehlivan, "Olay günü metroda asansör bekliyordum. Sanık da asansörden aşağıya doğru iniyordu. Asansörden inerken bakışları ile tacize başlamıştı. İndikten sonra yürümesi gerekirken bir anda durdu. Karşıma geçti ve diğer insanların geçmesini bekledi. Bana bir şeyler dediğini fark ettim. Sanığa aldırış etmeden asansöre geçtim. Bu sırada arkamdan, ‘Allah belanızı versin. Sizin gibi yobazlar’ şeklinde söz söyleyerek bana tükürdü. Tükürük sol tarafıma denk geldi. Kapı kapandıktan sonra sanık geri yöneldi tekrar bana doğru yönelerek kapı kapandıktan sonra bağırdı Ancak ne dediğini anlamadım. Sanıktan korktuğum ve şok geçirdiğim için ne dediğini tam olarak anlayamadım. Aynı gün de şikayetçi oldum. Olaydan sonra psikolojik tedavi gördüm ve halen görmeye devam etmekteyim" dedi.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Ayşen Koçak ise, "Müştekinin psikolojisinin bozulduğuna ilişkin hastane raporunu kabul etmiyoruz. Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme hakimi, sanığın mazeretinin kabul edilerek gelecek celse duruşmada hazır edilmesine ve Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne yazı yazılarak, müşteki Kerime Pehlivan’ın tedavi evraklarının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar