Belediye: Trump'ın yıldızı Şöhretler Bulvarı'ndan kaldırılsın

Belediye: Trump'ın yıldızı Şöhretler Bulvarı'ndan kaldırılsın
ABD Başkanı Trump, birçok ünlünün adının yer aldığı Hollywood Bulvarı'na 2007'de "Apprentice" programını sunarken kabul edilmişti.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Batı Hollywood Belediyesi, Başkan Donald Trump'ın Şöhretler Kaldırımı'ndaki (Walk of Fame) yıldızının kaldırılmasını istedi.

Belediye Başkanı John Duran Twitter mesajında, "Batı Hollywood Belediyesi, Hollywood Ticaret Odası'na Trump'ın yıldızının kaldırılması çağrısı yapan bir karar tasarını oybirliğiyle kabul etti" dedi.

Duran, kararın gerekçesini ise açıklamadı.

ABD Başkanı Trump, birçok ünlünün adının yer aldığı Hollywood Bulvarı'na 2007'de "Apprentice" (Çırak) programını sunarken kabul edilmişti.

Trump başkan seçilmeden bir ay önce yıldızı kazmayla tahrip edilmişti.

Zanlı, bunu Trump'ın internete sızan bir bant kaydında "kadınlar hakkında sarf ettiği aşağılayıcı sözlere tepki olarak yaptığını" söylemiş, yıldız daha sonra tamir edilerek eski haline getirilmişti.

Daha sonra kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, yıldızın üzerine gamalı haç çizmişti.

Geçen yıl da yıldıza "#IResist" (Direniyorum) çıkartmaları yapıştırılmıştı.

Şöhretler Kaldırımı'ndaki yıldızlar, Los Angeles Belediyesi ile Hollywood Ticaret Odası'na ait.Hollywood Ticaret Odası daha önce, haklarındaki cinsel taciz suçlamaları sonrası Bill Cosby ve Kevin Spacey'nin yıldızlarının kaldırılmalarına yönelik talepleri reddetmişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar