Baydar: Özgür basın mücadelesinden geri adım yok

Baydar: Özgür basın mücadelesinden geri adım yok
Türkiye'den erişim yasağı getirilen Ahval News'in Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Baydar her durumda doğru habercilik yapmaya devam edeceklerini söyledi.

ARTI GERÇEK- 'İdari' bir karar ile çarşamba gününden bu yana erişim yasağı getirilen haber sitesi Ahval’in Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Baydar, özgür basın mücadelesinden geri adım atmayacaklarını söyledi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) çarşamba günü siteye erişimi engellediği Ahval News yayın hayatına 1 Aralık 2017'te başlamıştı.

Artı Gerçek’e kararın gerekçesini değerlendiren Baydar, hiç bir açıklama yapılmadan siteye erişimin yasaklanmasının Hitler’in propaganda uzmanı Goebbels'ın uygulamalarından farksız olmadığını söyledi. "Bu ortamda her an her şey olabilir. Karar bizim için süpriz değil. Bekliyorduk" diyen Baydar, kararın 'idari' olduğunu ve hukuki süreci başlattıklarını söyledi.

'BİR SUSTURMA OPERASYONU'
"Bu karar ile medyaya bir kez daha susturma operasyonu" yapıldığını belirten Baydar, doğru bildikleri yolda devam edeceklerini ve özgür basın mücadelesinde geri adım atmayacaklarını söyledi. Baydar, "Ne olursa olsun işimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

HABERCİLİK ANLAYIŞIMIZ RAHATSIZ ETMİŞ OLABİLİR
Gerekçesiz olan bu keyfi uygulamaya karşı hukuki süreci başlattıklarını belirten Baydar, "Bu ortamda bu tür uygulamalar beklenir. Türkiye'de medya ciddi baskı altında. Bize bir açıklama yapılmadı ancak karar 'idari'. Ahval'in genel tavrı ve habercilik anlayışı da bunda etkili olmuş olabilir. Doğru, tarafsız ve objektif yayıncılıktan rahatsız olunmuş olunabilir. Zaten Türkiye’de düzgün habercilik yapan bir avuç kuruluş kaldı. Genel haberlerimizin yanı sıra Afrin haberleri de bu kararın alınmasında etkili olmuş olabilir. Çünkü biz haberlerimizde tüm tarafların görüşlerine yer veriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

KARARA TWİTTER ÜZERİNDEN TEPKİ
Söz konusu erişim engelinin ardından Ahval'in Twitter hesabından "Kaliteli yayın, doğru haber ve serbest yorumun merkezi Ahval’e çarşamba gece saatlerinde erişim engeli getirildiği anlaşılıyor. Medya özgürlüğünü tahrip amaçlı bu gerekçesiz keyfi uygulamaya karşı hukuksal itirazları yapacağız. Ahval’i VPN kullanarak izlemeye devam edebilirsiniz" açıklaması yapıldı.

Öne Çıkanlar