Bekir Kaya aleyhine tanıklık yapmıştı: Şimdi AKP adayı

Bekir Kaya aleyhine tanıklık yapmıştı: Şimdi AKP adayı
Bekir Kaya'nın avukatları Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva hakkında yalancı tanıklıktan suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı belediye başkan adaylarından biri de Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva. Erdoğan, Takva'nın AKP'den Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu. Takva, Van'da yaşanan Kobani eylemleri sırasında Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçların kent genelinde çıkan yangına müdahale etmediği ve temizlik yapmadığı iddiasıyla Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ve 10 belediye çalışanı hakkında açılan davada tanıklık yapmıştı. 

İLGİLİ HABER: ERDOĞAN 14 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

ÖNCE TANIKLIK YAPTI, SONRA KENDİSİNİ YALANLADI

Tanık Takva, mülkiye müfettişlerine verdiği ilk ifadesinde, "Biz olaylar sırasında belediyeden hiçbir müdahale görmedik. Ne itfaiye ne temizlik ne de ulaşım hizmeti verilmedi. Esnafımız ve işadamlarımız çaresiz ve tek başlarına bırakıldılar. Mülkiye müfettişinin hazırladığı ifade tutanağını okumadan imzaladım" demişti. Takva, kentte kendisine yönelik eleştirilerin ardından katıldığı duruşmada ise ifadesini değiştirerek, "Evlerimizden çıkamaz durumdaydık. Onların o dönemde olaylara nasıl müdahale ettiklerine bizzat şahit olmadım" demişti.


[Görevden alınan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir  Kaya hâlâ cezaevinde]

TAKVA'YA 'YALAN TANIKLIK'TAN SUÇ DUYURUSU

Yargılama sırasında Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ise çelişkili ifade veren ve "Mülkiye müfettişinin hazırladığı ifade tutanağını okumadan imzaladım" diyen tanık Necdet Takva hakkında 'yalan tanıklıktan' suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti. 

TAKVA'NIN ÇELİŞKİLİ BEYANLARI

Takva'nın bu açıklamalarına Kaya'nın avukatları itiraz ederek şu hususları dile getirmişti:

"Takva'nın mülkiye müfettişlerine verdiği ifade ile mahkemeye sunduğu ifade arasında çelişkiler var. Mülkiye müfettişlerine verdiği ifadede belediyenin olaylara müdahale etmediğini söylüyor; ama mahkemeye verdiği ifadede 'evden dahi çıkmadığını' söylüyor. Tanık, olaylara tanık olmuş mudur? Olayları görmüş müdür? Takva'ya yalan tanıklıktan dava açılmasını istiyoruz." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar