Belediye Meclisi, kayyımın aldığı kararları iptal etti

Belediye Meclisi, kayyımın aldığı kararları iptal etti
HDP'li Silopi Belediye Meclisi, kayyım döneminde belediyeye ait taşınmazların başka kurumlara devredilmesine ilişkin kararları iptal etti.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçen Şırnak'ın Cizre Belediyesi'nin ardından, Silopi Belediyesi de kayyım döneminde belediyeye ait taşınmazların farklı kurum ve kuruluşlara devredilmesine ilişkin alınan kararları iptal etti. Kararın, geçtiğimiz ayın sonunda olağanüstü toplanan Belediye Meclis Toplantısı'nda alındığı öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne devredilen bir araç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen Kadın Dayanışma Merkezi ile 15 bin metrekareden daha geniş bir alanın da aralarında bulunduğu taşınmazların devredilmesinin iptaline ilişkin alınan karara ise 'hukuka aykırı' gerekçesi gösterildi.

3 AKP'li üyenin ret oylarına karşı alınan karara ilişkin konuşan Silopi Belediye Eş Başkanı Adalet Fidan, kararın ardından nasıl bir sürecin yaşanacağı hakkında bilgi paylaştı.

EŞ BAŞKAN FİDAN: TALEP OLMADAN TAŞINMAZLAR DEVREDİLDİ

Taşınmazların 'olmayan bir meclis' tarafından farklı kurumlara devredildiğini hatırlatan Eş Başkan Adalet Fidan, "Bu hukuksuz bir karardı. Herhangi bir talep olmadan taşınmazlar devredilmiş. Böylece belediye de zarara uğratılmış. Çünkü belediyemizin devredilen kurum ve arazilere ihtiyacı var" dedi. 

'GERİ VERİLMEZSE DAVA AÇACAĞIZ'

Konuya ilişkin aldıkları meclis kararlarını ilgili kurumlara tebliğ etmeye başladıklarını aktaran Fidan, bundan sonrası nasıl bir sürecin işleyeceği hakkında ise şunları söyledi:

"Bir ay içerisinde olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapmalılar. 2 ay içerisinde herhangi bir dönüş olmaz ise, aldığımız kararı kabul etmemiş anlamına gelir. Eğer devredilen kurumları geri vermeyi ret ederlerse biz de mahkemeye başvuracağız ve ilgili kurumlar hakkında dava açacağız."

Taşınmazların devrinin iptaline ilişkin AKP'lilerin aldığı tutuma da tepki gösteren Fidan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir yerde seçildiğiniz takdirde siyasi kimliği bir kenara koymak lazım. Halkın yararına olan çalışmaları desteklemek gerekir. Ancak AKP bu konuda ret oyu kullandı. Bu da AKP'nin halen kayyım zihniyetinde olduğu ve destek verdiğini gösteriyor. Halkın yararına olan bir duruma ilişkin karşı tutum almak aynı zamanda sizi seçen seçmenlere de hürmetsizliktir." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar