Belediye müdürleri aynı toplantıya 9 ayrı lüks araçla gitti

Belediye müdürleri aynı toplantıya 9 ayrı lüks araçla gitti
Belediyede 9 müdürün ayrı ayrı makam araçlarıyla aynı toplantıya katılması tepki çekti. Makam araçlarını gören yurttaşlar, ‘Milletin parası böyle heba ediliyor’ yorumunu yaptı.

Hükümet bir taraftan tasarruf çağrıları yaparken, Saray’dan başlayıp AKP’li belediyelere kadar bürokrasideki lüks düşkünlüğü, her geçen gün yeni bir olayla gündemde yer buluyor. Son örnek ise Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan 9 daire müdürü istişare toplantısı yapmak üzere Ünye Belediyesine gitti. Aynı belediyede görev yapan müdürlerinin toplantıya ayrı ayrı lüks araçlarla gitmeleri tepki çekti.

ARAÇLAR İSTANBUL PLAKALI

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre araçların tamamının İstanbul’dan kiralandığı ve seri plakalı olmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

BU NASIL TASARRUF?

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, görevi devraldıktan sonra tasarruf tedbirleri uygulanacağını söylemiş ve makama ait lüks araçları kaldırmıştı. Daha sonra Ramazan ayında kurulan iftar çadırlarını, belediyede misafirlere ikram edilen çerezleri bile kaldırmış, kendisinde, başkan vekilinde, genel sekreterde, özel kalem müdüründe ve daire başkanlarına verilmesi planlanan son model telefonların alımını da iptal etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar