Belediye tarım işçilerinin sorunları için komisyon kurdu

Belediye tarım işçilerinin sorunları için komisyon kurdu
Sık sık kış aylarında sel felakati ile gündeme gelen Adana’da çiftilerin kayıpları ön plana çıkarken tarım işçilerinin yaşadıkları gündeme gelmiyor.

Adana Seyhan Belediyesi Meclisi bünyesinde CHP’li Güngör Geçer’in önerisi ile kurulan Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma ve Tespit Komisyonu kuruldu. Genelde servis araçlarının kaza yapmasıyla gündeme gelen tarım işçileri son zamanlarda sık sık yaşana sel felaketlerinde gündeme gelmiyor. Geçtiğimiz ay Adana’da yaşanan selde onlarca tarım işçisi kaldıkları tarlalarda mahsur kalmış, belediye ekipleri tarafından kurtarılmıştı. 

Tarım işçileriyle kaldıkları çadırlara da giden CHP, AKP, İYİ Parti ve MHP’li komisyon üyeleri, battaniye, sağlık, hijyen, barınma, ısınma gibi konularda yaşanan aksaklıkları yerinde gözlemledi.

Seyhan Belediye Meclisinde gurubu bulunan tüm siyasi partilerin bir sorunu araştırıp çözüm üretmeye çalışmasının çok değerli olduğunu ifade eden Komisyon Başkanı Geçer, "Amacımız tarım işçilerinin sorununa kalıcı çözüm üretmek. Bunun için Komisyonumuz ciddi bir çalışma yapıyor. Bu çalışmaya kent dinamiklerini içinde barındıran Seyhan Kent Konseyini de dahil ettik. Çalışma rapora dönüşünce başta Valilik olmak üzere, Adana Büyükşehir Belediyesi, ilgili kamu kurumlarıyla görüşmeler yaparak çözüm yolu üzerinde duracağız" dedi.

Kalıcı çözümlerin zaman alacağını vurgulayan Komisyon Başkanı Güngör Geçer şöyle devam etti; "Bazı sorunların çözümü hemen olabiliyor. Battaniye isteğini hemen Seyhan Belediyemizden karşıladık. Sağlık kontrolü için de Adana Büyükşehir Belediyemizden çözüyoruz. Ancak kalıcı sorunların çözümü uzun vade istiyor. Bunları tespit ediyoruz. Barınma, temiz su gibi kalıcı olabilecek çözümler için proje hazırlayacağız. Valiliğimiz, Adana Büyükşehir Belediyemiz, Seyhan Belediyemiz ve Kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği arayışında olacağız. Proje bazında AB fonlarını da değerlendirmeye alacağız. Amacımız,  tarım işçilerinin sağlıklı, temiz ve insan yaşamına uygun şartlarda üretime katkı vermesini sağlamaktır."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar