'Belediyelere, eski AKP'li başkanları aklayan müfettişler mi gönderiliyor?'

'Belediyelere, eski AKP'li başkanları aklayan müfettişler mi gönderiliyor?'
Sözcü yazarı Öztürk, 'Ankara, İstanbul başta olmak üzere CHP'li belediye başkanları, geçmişe dönük önemli iddialar içeren konularda İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep istiyor' dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP'li belediye başkanlarının geçmişe dönük önemli iddialar içeren konularda İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiğini söyledi. Öztürk, gönderilen müfettişlerin geçmişte AKP'li belediyelerde inceleme yapıp "Suç unsuru" bulamayan kişilerden oluştuğunu ileri sürdü 

Saygı Öztürk'ün, Sözcü'de "Belediyeye, eski başkanları aklayan müfettişler mi gönderiliyor?" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Ankara, İstanbul başta olmak üzere CHP'li belediye başkanları, geçmişe dönük önemli iddialar içeren konularda İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep istiyor. Geçmişte ihbarlar üzerine incelenip sonuçta "İddia konuları gerçek değildir" denilip kapatılan dosyalar olduğu da biliniyor. Şu anda en dikkat çekici olay, AKP'li başkanların, dosyalarını inceledikten sonra "Suç unsuru" bulamayan müfettişlerin, İçişleri Bakanlığı tarafından bu kez el değiştiren belediyelere gönderileceğine ilişkin iddialardır.

Gönderilen mülkiye müfettişi daha önce inceleyip kapattığı dosya için bu kez, "Suç unsuru vardır" diyemez. Böyle bir rapor düzenlemesi halinde, geçmişte "aklayan" raporun karşılığında müfettişin oğlunun 24 Haziran 2016'da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BELPA şirketine yerleştirdiğine ilişkin belgeler ortaya çıkacaktır. Bu kişinin, belediyenin el değiştirmesinden sonra işe gelmediğinin anlaşıldığı, 1 Ekim 2019'da da istifa ettiği anlaşılacaktır.
 

Öne Çıkanlar