Bellek sergisi: 1010201510:04 unutma

Bellek sergisi: 1010201510:04 unutma
redfotoğraf ve Divriği Kültür Merkezi 19 Ekim Cumartesi Saat 17.00'de tarihe tanıklık eden fotoğraflardan oluşan bir sergi açıyor.

IŞİD'in canlı bomba saldırısı sonucu 10 Ekim 2015'te gerçekleşen, 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Gar Katliamı'na ilişkin redfotoğraf ve Divriği Kültür Merkezi 'BELLEK 1010201510:04 UNUTMA' başlıklı bir fotoğraf sergisi düzenliyor.

Fotoğraf sergisine ilişkin redfotoğraf ve Divriği Kültür Merkezi bir duyuru yayınladı:

Ankara Katliamı toplumda nasıl bir bölünmüşlüğün olduğunu ortaya koydu. Yıllardır bölünme fobisi ile toplumu dizayn ederek siyasi rant elde etmeye çalışan egemenler Ankara Katliamı ile bir kez daha bizlere hakikati sorgulatmışlardır.

Barış, kardeşlik ve demokrasinin toplumsal düzende hakim olduğu bir dünyanın her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Ankara’da patlatılan bombaların "Barış, Kardeşlik ve Demokrasi" taleplerine atılmış olduğunu da biliyoruz.

Katliamın ardından toplumda görülen, acıların bölünmüşlüğüdür.

Fiziki sınırlar olmasa da vicdan ve adalet duygularında bu bölünmüşlüğü yaşadık/yaşıyoruz. Başkasının acısını paylaşmayan bir toplum olmanın sancılarını yıllardır sağ-sol, Alevi-Sünni, Kürt-Türk çatışması olarak yaşadık/yaşıyorduk. Ankara’da patlatılan bombalar bu çatışmanın, vicdanlardaki bölünmüşlüğün fotoğrafı olarak tarihe geçmiştir.

Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı 10 Ekim 2015 Saat:10.04 ‘de yaşanmıştı. Devletin zor da olsa yas ilan ettiği bu katliama, Ankara Gar’ının 2 km uzaklığındaki alanlardan başlayıp ülkenin en uzak yerlerine kadar gösterilen tepkilerin yansımaları insanlık tarihinde ve belleklerimizde her daim hatırlanacaktır.

Bizler her kesimden ve her yaştan emekçiler olarak bu vahşeti yaşadık, tanık olduk. Yazı, ses ve görüntünün bu günü yarına aktarmadaki önem ve değerini biliyoruz.

Bu sorumluluğu toplumla paylaşmak, paylaşarak unutturmamak istiyoruz.

İstiyoruz ki başta Ankara Katliamı olmak üzere tüm yaşadığımız katliamların failleri bulunsun, yargılansın ve cezalandırılsınlar.

REDFOTOĞRAF/DKD

DKD: Divriği Kültür Derneği

Mehmet Atay Sergi Salonu : www.divrigi.org.tr  Mail : [email protected]

Adres: İstiklal cad. Suriye Pasajı No:348 Kat:2  Beyoğlu-İstanbul Telefon:0212 292 20 20

Redfotoğraf: www.redfotograf.com  - [email protected]

SERGİ KATILIMCILARI

ADİL OKAY

ALİ ERGİN

ALİ OSMAN ABALI

ATEŞ ALPAR

ATİLLA ATALA

AYLİN LEBLEBİCİ

BESE BALKAN

BURAK CİRİTCİ

ÇAYAN DEMİRKIR

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN

DAMLA ATAK

DENİZ ILGÜN

ELİF KOCA

ENGİN ÇOLAKOĞLU

HAKAN GÖNÜLLÜ

HAKAN OTTAŞ

KİNYAS BOSTANCI

KÜRŞAT KAPLAN

MEHMET ÖZER

MERVE SEMERCİOĞLU

MURAT ÇİÇEK

NAYFEL TAK

ÖZCAN YAMAN

SAKİNE YILDIRAN

SULTAN GÜNER

ŞAKİR SAĞLAM

TAMER ARDA ERŞİN

TANJU AKLEMAN

YEŞİM OĞUZ

YURDAL BİLGİÇ

YÜKSEL UYGUN

Öne Çıkanlar