'Ben bu çocukları bu okuldan yollarım'

'Ben bu çocukları bu okuldan yollarım'
Mehmetçik İlkokulu’nda, otizmli öğrencilerin yuhalandığı ileri sürülmüştü.

Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu’nda, otizmli öğrencilerin yuhalandığı iddiası TBMM’yi de harekete geçirdi. TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişimsel Bozuklukları Araştırma Komisyonu, Aksaray’daki okulda inceleme yaptı.

Komisyon muhtar ile de görüşmek istedi ancak milletvekilleri muhtara ulaşamadı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Muhtar komisyondan kaçtı, kendisiyle görüşemedik" dedi.

"Velilerin kendi aralarında ‘onlar’ ve ‘bizler’ olarak ayrıldıklarını dile getiren Arık, "Çok üzücü bir durum. Çocukların okula girip çıktıkları kapı bile ayrı. Kaynaştırma eğitimi adı altında tamamen ayrışmış durumdalar" dedi. 

‘MUHTAR PROVOKE EDİYOR’

Selda Güneysu'nun Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, otizmli çocukların ailelerinin "okul idaresi ve muhtarın olayı provoke ettiğini" söylediklerini kaydeden Arık, yalnızca okul müdürüne soruşturma açılmasının yeterli olmadığının altını çizdi. Arık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir yıl öncesinden bu çocukların okuldan uzaklaştırılması için imza toplanmış. Muhtar seçim kampanyasını ‘Ben bu çocukları, bu okuldan yollarım’ diye kampanya düzenlemiş." 

Komisyon üyelerinin Aksaray Valisi Ali Mantı’dan "muhtar hakkında soruşturma başlatılması ve görevinden el çektirilmesini istediğini" de kaydeden Arık, "Çünkü ayrımcılık ve nefret suçu işlemiş durumda" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar