Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı için tutuklanan Ustabaş'a tahliye

Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı için tutuklanan Ustabaş'a tahliye
Bir yıldır tutuklu bulunan Berkay Ustabaş bugün tahliye edildi.

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma", "Toplantı veya yürüyüşlere silahla katılma" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarıyla yargılanan Berkay Ustabaş hakkında bir yıl sonra tahliye kararı verildi.

Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ustabaş’ın 19 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın beşinci duruşması Çağlayan’daki İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Evrensel'den Cansu Pişkin'in haberine göre Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ustabaş, önceki duruşmada olduğu gibi bu duruşmaya da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) ile bağlandı. Dava kapsamında tutuklu yargılanan Adil Kayam ve Ali Olcayto Öğretmen ile başka bir suçtan tutuklu yargılanan Helin Bölek de duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Duruşmada tutuksuz sanık Kadir Boyalı ile sanık avukatları hazır bulundu.

BİR SONRAKİ DURUŞMA SİLİVRİ’DE

Esas hakkındaki mütalaasını sunan duruşma savcısı, tutuklulukta geçirmiş oldukları sürenin dikkate alınarak Berkay Ustabaş, Ali Olcayto Öğretmen ve Adil Kayam’ın tahliye edilmelerini talep etti. Savcı ayrıca, Ustabaş’ın üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya karşı beyanda bulunan Berkay Ustabaş, beraatini talep etti. Tahliye ve beraat taleplerini tekrarlayan sanık avukatları da esasa ilişkin beyanda bulunmak için süre istediler. Ara kararını açıklayan mahkeme, delillerin toplanmış olmasını ve tutuklulukta geçirilen süreyi dikkate alarak Ustabaş, Öğretmen ve Kayam’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanık avukatlarının süre talebini kabul ederek bir sonraki duruşmayı 15 Nisan saat 10.00’a erteledi. Duruşma Silivri Cezaevi Kampüsündeki Duruşma Salonlarında görülecek.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar