Gülsüm Elvan: Şimdi de annelerin acılarını yarıştırıyorlar

Gülsüm Elvan: Şimdi de annelerin acılarını yarıştırıyorlar
Berkin Elvan davasının ertelenmesi sonrası açıklama yapan anne Gülsüm Elvan, HDP önündeki annelere seslendi: Yeri orası deği. Gelin birleşelim, barış getirilelim. Başka çocuk ölmesin!

Rıfat DOĞAN 


ARTI GERÇEK-Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı faz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın davası başladı. 

Gezi Parkı eylemlerinde Okmeydanı'nda 16 Haziran tarifinde polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu yaralanan Berkin Elvan 269 gün komada kalmıştı. 

Elvan'ın ölümüyle ilgili "ZET'çi" olarak tanımlanan polis F.D. hakkında dava açılmıştı. Davada şimdiye kadar 13 duruşma görüldü.

İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan 14. duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu HDP İstanbul milletvekili Oya Ersoy ile çok sayıda kişi izliyor. 

BERKİN'İN ANNESİ İSYAN ETTİ: ŞİMDİ DE ANNELERİN ACILARINI YARIŞTIRIYORLAR

Duruşmaya katılan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan şunları söyledi:

"Çocukları karşı karşıya getiriyorlardı. Şimdi anneleri karşı karşıya getiriyorlar. Ben anne değil miyim? Ethem'in annesi anne değil mi? Dilek Doğan annesinin kucağında öldü. O anne değil mi?

Beni meydanlarda yuhlattı. Mısırlı Rabia'yı andı. O 17 yaşındaydı, benim oğlum 16 yaşındaydı. Oğlumu terörist ilan etti. Annelerin acılarını neden yarıştırıyorlar? Biz artık adalet bekliyoruz. Yeter artık.

Gezi'de öldürülen çocukların hepsi Aleviydi. Onlar bizim çocuklarımızdı. Rahat uyuyabiliyor musunuz? Kaç duruşma geçti? Sonuç yok. Vicdanınız rahat mı çocuklarınızın yüzüne bakabiliyor musunuz?"

AVUKAT AKBULUT: BU MAHKEMEDEN ADALET ÇIKMASINI BEKLİYORUZ

Anne Gülsüm Elvan'ın sözlerinin ardından söz alan Avukat Çiğdem Akbulut "Bu mahkemeden adalet çıkmasını bekliyoruz. Varsa adaletin kırıntısı" dedi. 

DAVA YİNE ERTELENDİ.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme davayı 13 Kasım'a erteledi. 

Mahkeme kararında şöyle denildi:

"Tanık Muhammet Akkaya hakkında yeniden tüm adreslerinden zorla getirme emri düzenlenmesine, SMS gönderilmesine,

Tanıklar Enver Turan, Ahmet Burak Aydın hakkında yakalama emri bulunması karşısında duruşma gününden önce UYAP’tan yakalama durumlarının araştırılarak sonucuna göre işlem yapılmasına 

ZET’çi polislerden Yalçın Şengör hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine, görev yaptığı  yerin mahkememiz yetki alanı dışında olması halinde görüntü kayıtlarının gönderilerek SEGBİS sistemi ile hazır edilmesi için talimat yazılmasına,
Mahkememize keşif sonrası verilen bilirkişi raporu da dikkate alınmak suretiyle sanığın söz konusu eylemde kasten hareket edip etmediği hususu mahkememizin takdirinde olmak üzere sanık olduğu iddia edilen görüntülerde sağ kolu dirseğinden beyaz sargı ile sarılı kişinin eylemi sırasında set tüfeği kullanımı sebebiyle yönetmeliklere, talimatlara aykırı hareket edip etmediği, bu olayda kusuru olup olmadığı hususunda dosyadaki Adli Tıp kurumu raporları, Jandarma Kriminal Raporları diğer bilirkişi raporları zet tüfeğinin ve kapsülünün özellikleri olayın olduğu ana ilişkin görüntüler ve diğer deliller göz önüne alınarak rapor düzenlenmesi için dosyanın izmir Foça Jandarma Okulu Komutanlığında görevli gaz tüfeği eğitmenlerinden oluşturulacak iki kişilik bilirkişi ile olay yeri inceleme bilirkişisi olmak üzere üçlü bilirkişiye tevdii için Foça Asliye Ceza Mahkemesine yazılan talimatın dönüşünün beklenmesine, mahkememiz duruşma gününün bildirilerek bilirkişi raporunun ivedilikle tamamlanması konusunda müzekkere yazılmasına, sanığın önümüzdeki celse teşhis işlemleri de yaptırılacağından hazır edilmesi için görev yaptığı yer mahkemesine talimat yazılmasına, güvenlik önlemlerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müzakere yazılmasına, duruşmanın 13 Kasım tarihine ertelenmesine karar verildi."

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Daha sonra Çağlayan Adliyesi önünde dava avukatlarıyla birlikte bir açıklama yapan anne Gülsüm Elvan, iktidara seslenerek "Benim çocuğuma nasıl hesap vereceksiniz" dedi.

HDP önünde oturan annelere seslenen Gülsüm Elvan, "O annelere de buradan sesleniyorum" diyerek şunları söyledi:

'YERİ ORASI DEĞİL, GELİN BİRLEŞELİM DAHA FAZLA ÇOCUK ÖLMESİN, BAŞKA ANNE AĞLAMASIN'

"Orası yeri değil. Gelin birleşelim, birleşelim barışı getirelim. Daha da başka bir anne ağlamasın. Yeter artık, başka çocuk ölmesin. Bizim derdimiz bu. 

Ayrıca bir çağrıda daha bulunucam; pazar günü Hasan Ferit'in anması var Gazi Mezarlığı'nda. Herkesi oraya bekliyorum. Yan yana direnirsek, biz mücadele edersek barışı da getiririz, silahları sustururuz. Kimse ölmesin. Unutturmayacağız çocuklarımızı..."

Öne Çıkanlar