Berkin Elvan duruşmasında tutuklama çıkmadı

Berkin Elvan duruşmasında tutuklama çıkmadı
Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili davanın duruşması ertelendi.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK - Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeği ile başından yaralandıktan 269 gün sonra hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan davasının 10’uncu duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Çağlayan Adliyesi’ndeki duruşmayı, Taksim Dayanışması'ından Mücella Yapıcı, HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Halkevleri Eşbaşkanı Nuri Günay da izledi.

İLGİLİ HABER: BİLİRKİŞİ RAPORU TESPİT ETTİ: BERKİN ELVAN'I VURAN POLİS FATİH DALGALI

TANIK POLİS: BAŞINDAN VURULMASI RASTLANTI

Tanık polislerin dinlenmesiyle başlayan duruşmada söz alan Faruk Göktaş, Berkin Elvan'ın gaz fişeği ile başından vurulmasının 'rastlantı' olduğunu söyledi:

Şuan görevli değilim. Tanımıyorum. Simasını da izledim oradan da çıkaramadım. O bölgeye yakın hiçbir yerde görev almadım. Alman Konsolosluğu tarafında Taksim'de görev yapmadım. O dönem hangi birlikte görev aldığımı tam olarak bilemiyorum. O tarihlerde alınan gaz fişekleri, ZET fişekleri tutanak altına alınmıyordu. Karşı tarafın açısını göremediğim için ZET silahını kullanan polisinin silahı hangi açıyla tuttuğunu bilemiyorum. Bu gaz fişekleri salınarak gidiyor. Dolaysıyla sanık polis bu gaz fişeği hedefi vurmak istese bile yine raslantı sonucu vurabilir. 500 metreden birini hedef alıyorsa bu hukuksuzdur. Ama birini hedef almıyorsa bu hukuka uygundur.

DOSYADAKİ SAYIYI KABARTMAK İSTİYORLAR

Tanık polisler özel harekatçı Serdar Doğan ve Mahir Pekdemir'de daha önce berkin Elvan'ın öldürüldüğü bölgede görev yapmadıklarını söyledi.

Tanık polis Pekdemir'in "O dönem Zeytinburnu'ndaydım. Bunu söylememe rağmen beni bu dosyaya eklediler" ifadesi üzerine söz alan Berkin Elvan ailesinin avukatlarından Can Atalay, tanık polise"Sizi neden bu dosyaya neden eklemiş olabilirler" sorusu yöneltti. Pekdemir soruya "Dosyadaki sayıyı çoğaltmak, kabartmak istiyorlar" yanıtı verdi.

AVUKAT CAN ATALAY KEŞİF İSTEDİ

Tanık polis Pekdemir'in Emniyetin ZET silahı kullanan polislerin sayısını artırmak için dosyaya isminin eklendiğini belirtmesinin dosyanın karartılması anlamına geldiğini belirten Can Atalay, "Dosyaya eklenen bilirkişi raporu ile gaz fişeğinin yerden sekmediği direk olarak hedefe yönelik olduğunu belirtiyor. Dosyaya giren bilirkişi raporu sanık Fatih Dalgalı'nın Berkin Elvan'ı hedef alarak vurduğunu belirtiyor" dedikten sonra sanık Dalgalı'nın bu raporla birlikte tutuklanmaması gerektiğini belirterek "Keşif istiyoruz" dedi.

Tamamlanan duruşmada yine tutuklama çıkmadı. Bir sonraki duruşma 27 Şubat'a ertelendi.

Öne Çıkanlar