Beşiktaş'ta özel halk otobüsünün sabıkalı sürücüsü dehşet saçtı: 2 si ağır 13 yaralı

Beşiktaş'ta özel halk otobüsünün sabıkalı sürücüsü dehşet saçtı: 2 si ağır 13 yaralı
Otobüs durağına dalarak 13 kişiyi yaralayan sürücü, araçtan inip bir kişiyi de bıçakladı. İBB Özel Halk Otobüsü sistemini yeniden inceleneceğini açıkladı.

İstanbul'da, Şirintepe-Kabataş otobüs hattı’nda çalışan 27E numaralı Özel Halk Otobüsünün sürücüsü, araçta yolcularla tartıştıktan sonra otobüsü Beşiktaş Meydanı'ndaki durkta bekleyenlerin üzerine sürdü.

Durağa dalan otobüs 13 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken 2 kişinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

YOLCULARA BIÇAKLA SALDIRDI

Özel halk otobüsü sürücüsünün durağa dalmadan önce elindeki bıçakla otobüs içindeki yolculara saldırdığı ardından aracı durakta bekleyenlerin üzerine sürdüğü belirlendi.

Yolcularını ve durakta bekleyenleri yaralayan özel halk otobüsü sürücüsü bu kez elindeki bıçakla kendisine tepki gösterenleri yaraladı.

Olay yerinden koşarak kaçmaya çalışan saldırgan sürücü, denize atlayarak kurtulmaya çalıştı ancak polis tarafından denizden çıkarılarak gözaltına alındı.


ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜ, BIÇAKLI SALDIRIDAN DAHA ÖNCE DE CEZA ALMIŞ

Saldırının ardından açıklamayı yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırıyı gerçekleştiren 33 yaşında ve adının Necdet K. isimli saldırgan sürücünün 10 yıllık Özel Halk Otobüsü şoförü olduğunu açıkladı:

"Olayı gerçekleştiren 33 yaşındaki Necdet K. isimli şahsın 10 yıllık Özel Halk Otobüsü şoförü olduğu, güzergâhı dışında Ortaköy istikametine doğru seyir halinde iken bilinmeyen bir sebepten dolayı içerisinde yolcu bulunmayan otobüs ile Bahçeşehir Üniversitesi otobüs durağında beklemekte olan vatandaşlara çarptığı, devamında elindeki bıçakla kaçmasına engel olmak isteyen 1 vatandaşı kolundan yaralayarak Beşiktaş sahilinden denize atladığı belirlenmiştir.

Şahıs kendisini kovalayan görevlilerce denizden çıkartılarak gözaltına alınmış, yapılan araştırmalarda şahsın alkollü olmadığı tespit edilmiştir. Otobüs çarpması ve bıçakla yaralama neticesinde üçü İran uyruklu, ikisi yaşı küçük olmak üzere toplam 13 şahıs yaralanmıştır."

İstanbul Emniyetinden yapılan açıklamda daha önce bıçakla adam yaralamaktan ceza aldığı bilgisine yer verilmedi.


BİR YOLCUNUN AÇIKLAMALARI EMNİYETİN AÇIKLAMALARININ EKSİK YAPILDIĞINI ORTAYA KOYDU

Görgü tanığı olan bir yolcunun açıklamaları da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nüm açıklamasının eksik olduğunu ortaya koydu:

"Zincirlikuyu’dan binmiştim otobüse. Sol yaparken manevra yaptı, durağa daldı. Sonra çıktı bıçak elinde insanlara saldırmaya başladı. Birkaç kişiyi bıçakladığını gördüm. Sonra dümdüz denize doğru koştu. Denize atladığını gördük, olay bu. 35-40 yaşlarındaydı" dedi:

İBB’DEN AÇIKLAMA: ÖZEL HALK OTOBÜS SİSTEMİ YENİDEN İNCELENECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’den olaya ilişkin yapılan açıklamada, saldırgan şoför, araç sahibi ve Özel Halk otobüsü şirketi hakkında kapsamlı inceleme başlatıldığı duyuruldu. İstanbulluların bir daha benzer bir durum yaşamamaları için Özel Halk Otobüsü sistemini incelemek dahil çok kapsamlı tedbirler alınacağı da açıkladı:

"Bugün saat 16.30’da 27E Şirintepe – Kabataş Otobüs Hattı’nda çalışan Özel Halk Otobüsü Beşiktaş’tayken, şoför ve yolcu arasında tartışma yaşanmıştır. Emniyet’ten alınan son bilgilere göre; güzergah dışında bulunan Beşiktaş – Bahçeşehir durağına çarpan otobüs şoförü 13 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. Şoför, otobüsten inince 1 kişiyi de bıçakla yaralamış, sonrasında denize atlamıştır. Emniyet yetkilileri, olaya müdahale ederek şoförü gözaltına almıştır. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere sevk edilmiştir. Emniyet tarafından olayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır. Bahçeşehir durağına çarpan otobüs şoförü 13 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. Şoför, otobüsten inince 1 kişiyi de bıçakla yaralamış, sonrasında denize atlamıştır. Emniyet yetkilileri, olaya müdahale ederek şoförü gözaltına almıştır. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere sevk edilmiştir. Emniyet tarafından olayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili şoför, araç sahibi ve Özel Halk otobüsü şirketi hakkında kapsamlı inceleme başlatmış bulunmaktayız. Hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşları tek tek ziyaret ederek, sağlık durumlarını ve ihtiyaçlarını yakından takip ettiğimizi belirtmek isteriz. İstanbulluların bir daha benzer bir durum yaşamamaları için Özel Halk Otobüsü sistemini incelemek dahil çok kapsamlı tedbirler alacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz."

 

 

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar