Beyaz Saray tutuklu diğer ABD vatandaşları için kaygılı

Beyaz Saray tutuklu diğer ABD vatandaşları için kaygılı
ABD yönetimi, Türkiye’de tutuklu bulunan ABD Amerikan vatandaşlarının durumuna dikkat çekti ve bu durumdan 'derin kaygı duymaya' devam edildiği vurguladı.

Ev hapsinde tutulması ABD ile Türkiye arasında büyük krize neden olan rahip Andrew Brunson, serbest bırakıldı ancak bu karar ABD yönetimini tatmin etmedi.

Beyaz Saray "Amerika, Rahip Andrew Brunson’un serbest kalmasını memnunlukla karşılıyor. Ailesiyle yeniden bir araya geleceği evine dönüşünü bekliyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı ancak açıklamanın devamında  Türkiye’de tutuklu bulunan ABD Amerikan vatandaşlarının durumuna dikkat çekildi ve bu durumdan "derin kaygı duymaya" devam edildiği vurgulandı.

Açıklamada bu kişilerin davalarının şeffaf eve adil bir şekilde görülmesi çağrısı yapıldı.

TRUMP: UZUN SÜREDİR ÇABALIYORDUK

Amerika'nın Sesi'nin bildirdiğine göre, Ohio’da miting yapmak üzere bulunan ABD Başkanı Donald Trump ise; Brunson hakkında soru soran gazetecilere, "Türkiye’yle görüştük. Rahip Brunson, orada hapse girdi ve biz onu çıkardık. Onu hapisten çıkarmak için uzun süredir çabalıyorduk" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’de tutuklu bulunan diğer ABD vatandaşlarının serbest bırakılması için çağrı yaptı.

"Amerika için harika bir gün! Bir başka Amerikan vatandaşı daha serbest bırakıldı" diye de yazan Pompeo Twitter mesajına şöyle devam etti: "Bütün dünya, Amerika Başkanı ve Dışişleri Bakanlığı’nın, tüm Amerikalı rehineleri ve haksız yere tutuklanmış Amerikalılar’ı evlerine döndürmek için çalışmaya devam edeceğini bilsin." dedi.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Adli kontrol şartıyla ev hapsinde tutulan Andrew Craig Brunson, yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında serbest bırakılmıştı. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında Brunson hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını talep ederek, 10 yıl hapis istedi. Mahkeme heyeti Brunson'a 3 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezası verdi. Hakkındaki ev hapsi kararı ve yurt dışına çıkış yasağı da kaldırıldı. Tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak Brunson serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar