Bianet'e erişim engeli kararı sehven alındı

Bianet'e erişim engeli kararı sehven alındı
Dosyayı inceleyen Bianet’in avukatı, erişim engeli kararının Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından sehven alındığını ortaya çıkardı.

Bianet’e erişim engeli kararının Ankara 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sehven alındığı ortaya çıktı. Aynı mahkeme Bianet’in de içinde bulunduğu 136 siteye 'erişim engeli' kararı verilmişti.

Bianet’in avukatı Meriç Eyüboğlu’nun akşam saatlerinde ayrıntılarına eriştiği dosyaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı 16 Temmuz’da Bianet’le birlikte 136 adres için 'erişimin engellenmesini' talep etti. Mahkeme de aynı gün 'erişimin engellenmesi' kararı aldı. Ancak 17 Temmuz’da Jandarma Genel Komutanlığı, sadece Bianet’e ilişkin olarak talebin sehven yapıldığını belirterek tekrar mahkemeye başvurdu. Jandarma Genel Komutanlığı’nın yazısında şu ifadeler yer aldı:

'ERİŞİM ENGELİ KARARININ DÜZELTİLMESİNİ...'

"Başvuru ekinde sunulan listenin 14’üncü sırasında yer alan 'bianet.org' adresi listede sehven yer almıştır. Bu şekli ile sitenin tamamının engellenmesi söz konusu olacağından, verilen kararın kaldırılarak 5651 Sayılı Kanunun 8/A maddesi gereğince erişimin engellenmesi kararın düzeltilmesini…"

Mahkeme 17 Temmuz’da şu kararı verdi: "İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından verilen 3126989 sayılı ve 17/07/2019 havale tarihli talebinin kabulü ile hakimliğimizce verilen 16/07/2019 tarih ve 2019/5538 D.İş sayılı erişimin engellenmesi kararının " http://bianet.org/bianet" URL linki yönünden kaldırılmasına, diğer linkler yönünden aynen devamına,Kararın gereği için Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderilmesine dair, dosya üzerinde yapılan inceleme sonucu karar verildi." (Bianet)

Öne Çıkanlar