Bienal açılışında Osman Kavala eylemi

Bienal açılışında Osman Kavala eylemi
Osman Kavala'ya “özgürlük” sloganlarıyla Bienal ve Arter açılışlarında yapılan eylemlerde, Kavala’nın fotoğrafları açılırken serbest bırakılması istendi.

Arter’in yeni binasının İstanbul Dolapdere’deki yeni binası ile sergilerinin protokol açılışı sonrası, Gezi Parkı davasında tutuklu olarak yargılanan Osman Kavala için eylem yapıldı.

Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen bir grup, protesto gösterisi yaptı.

16’ncı İstanbul Bienali’nin Beyoğlu’nda bulunan Fransız Sarayı’nda düzenlenen açılış kokteylinde de benzer bir eylem yapıldı.

Kokteylde İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Bienal Küratörü Nicolas Bourriaud ve Bienal Direktörü Bige Örer birer konuşma yaptı.

Sanat dünyasından pek çok ismin katıldığı davette konuşmaların ardından merdivenler üzerindeki bir grup, 18 Ekim 2017’den bu yana tutuklu olan Osman Kavala için eylem yaptı.

Kavala’nın fotoğraflarını açan grup, onun serbest bırakılmasını istedi.

 

 


İş adamı Osman Kavala, 18 Ekim 2017’de gözaltına alınmış, 15 gün gözaltında tutulduktan sonra 1 Kasım 2017’de "Gezi eylemlerinin yöneticisi olmak" ve "15 Temmuz darbe girişimine katılmak" suçlamalarıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulmuştu. 18 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşen ikinci duruşmada da Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma, 8-9 Ekim 2019 tarihlerinde görülecek. (Gazete Karınca)

 

Öne Çıkanlar