Hakan'dan Bahçeli yorumu: Hikmetli bir dinginlik, derinlikli bir eda

Hakan'dan Bahçeli yorumu: Hikmetli bir dinginlik, derinlikli bir eda
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tedavisinin ardından ilk görüntüsünü yorumlayan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a göre, sakal Bahçeli’ye 'derinlikli bir eda' katmış.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaklaşık 1 aylık tedavi sürecinin ardından uzamış saç, sakal ve bitkin ifadesiyle kameralar karşısına çıkmasını yorumlayan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, sakalın Bahçeli’ye 'derinlikli bir eda' kattığını savundu:

"Uzun bir nekahet döneminden sonra yeniden görevinin başına dönen MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye geçmiş olsun diyorum. Ve sakal bırakmasıyla ilgili olarak... Sakal konusunda kendi çapında deneyim sahibi olan biri olarak şu yorumu yapıyorum: Sakal, Devlet Bahçeli’nin çehresine şu üç şeyi katmış:

BİR: Bilgece bir yumuşaklık...
İKİ: Hikmetli bir dinginlik...
ÜÇ: Derinlikli bir eda..."

AKP'LİLER 'GÜNDOĞDU MARŞI'NIN ÜZERİNE KONMAYA ÇALIŞIYOR 

Aynı yazıda AKP Grup Toplantısı'nda partililerin, 68 kuşağı ve Türkiye solunun simgelerinden biri olan 'Gündoğdu Marşını' okumalarını eleştiren Ahmet Hakan, AKP'lilerin'Gündoğdu Marşı'nın üzerine konmaya çalıştığını söyledi. Hakan, "Gözü, kulağı azıcık açık herhangi biri de pekala bilir ki 'Gündoğdu Marşı', solun marşıdır dedi:

"Sol bir kültürden gelmediğim halde... Nedense sol popüler kültürün her unsuruna hâkimiyetim tamdır. Solun marşlarını, sloganları falan... Çok iyi bilirim. Kaldı ki dün AK Parti grubunda bir grup gencin söylediği Gündoğdu Marşı’nın, sol cenahın en bilinen marşı olduğunu bilmek için sol popüler kültürün her unsuruna hâkim olmaya falan da gerek yok.

Gözü, kulağı azıcık açık herhangi biri de pekâlâ bilir ki Gündoğdu Marşı, solun marşıdır. Durum böyle olduğu halde... 'Bakın bakın... Biz yeni bir marş türettik' edasıyla... Solun en bilinen marşını ufak tefek değişikliklerle kopya etmek, 'Biz marş üretemedik, başkalarının marşının üzerine konduk' demekten başka bir şey değildir."

Öne Çıkanlar