Bir asker Hakurk'ta hayatını kaybetti

Bir asker Hakurk'ta hayatını kaybetti
Sözleşmeli erin kendi attığı el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içinde yer alan Hakurk bölgesinde bir askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, olay PKK'lilerin sızma girişimi sırasında Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak'ın attığı el bombasının patlaması sonucu yaşandı. Patlamada yaralanan Fevzi Altınayak (22) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Irak Kuzeyi Hakurk’ta üs bölgesinde görevli kahraman bir silah arkadaşımız teröristlerin sızma girişimini engellemek maksadıyla attığı el bombası ile yaralanmış, tahliye edildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nda görev yapan, 1 yıllık Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak'ın ailesi Konya'da oturuyor. Bekar olan Altınayak'ın yarın toprağa verilmesi bekleniyor. (Kaynak: DHA) 

Öne Çıkanlar