Bir gazetecinin daha paylaşımları nedeniyle evi basıldı

Bir gazetecinin daha paylaşımları nedeniyle evi basıldı
Hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle soruşturma başlatılan gazeteci Beritan Canözer'in evine baskın yapıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK'nin Kuzeydoğu Suriye'ye yönelik harekata ilişkin sosyal medyada paylaşım yapan 22 kişi hakkında soruşturma başlattı. Bu kapsamda hakkında soruşturma başlatılan Jinnews muhabiri Beritan Canözer’in evine dün akşam saatlerinde baskın düzenlendi. Canözer'in bulunmadığı evde arama yapan polisler, bazı dergi, fotoğraf ve gazetelere el koydu.  

Polis, Canözer’in "sosyal medya paylaşımları" gerekçesiyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermesi gerektiğini belirterek evden ayrıldı. 

DÜN DE GAZETECİLER EVLERİ BASILARAK GÖZALTINA ALINMIŞTI

Dün de Birgün gazetesinin internet sorumlusu Hakan Demir, sabaha karşı evi basılarak gözaltına alınmıştı. İfadesi alınmak için Vatan Emniyet'e götürüldükten sonra savcılığa sevk edilen Demir, mahkemeden hakkında verilen adli kontrol ve yurtdışı yasağı kararıyla serbest bırakılmıştı.

Yine diken.com.tr internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Gökhan Diler bir haber nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamasıyla gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen Diler, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol yasağıyla serbest bırakılmıştı.


Emniyet Genel Müdürlüğü, kuzey Suriye'ye başlatılan askeri harekatın ardından, 'halkı kin ve nefrete tahrik ettiği' ve 'terör örgütü propagandası yaptıkları' iddia edilenler hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurmuştu. 

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar