Bir haftada 261 kişiye sosyal medya soruşturması

Bir haftada 261 kişiye sosyal medya soruşturması
İçişleri Bakanlığı, 10 Eylül ile 17 Eylül arasında düzenlenen operasyonlara dair açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, son bir haftada 376 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 261 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Sosyal medya paylaşımlarına yöneltilen suçlamalar şöyle: "Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren…"

SOSYAL MEDYA SORUŞTURMALARI 

Emniyet Genel Müdürlüğü 12 Ağustos’ta, dolar kuru ile ilgili paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları da "ekonomik saldırılara hizmet eden mahiyette haber, yazılı ve görsel yayın, sosyal medya hesapları" hakkında aynı gün soruşturma başlattı.

Bakanlık, 26 Şubat’ta da Afrin harekatını sosyal medyadan eleştiren ve eleştirel etkinliklere katılan 845 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar