'Bir Star Wars Hikayesi' vizyonda

'Bir Star Wars Hikayesi' vizyonda
Star Wars'un açıkta kalan sorularının cevap olarak düşünülen seriden 'Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi' ve 'Hiç Bir Zaman Burda Değildin' haftanın öne çıkan yapımları.

Bu hafta sinemalarda 5'i yerli 9 film vizyona giriyor. Vizyona girenler arasında Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi, Yol Kenarı ve Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ödülünü alan ve Joaquin Phoenix'e En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran Hiç Bir Zaman Burda Değildin öne çıkıyor.

HAN SOLO: BİR STAR WARS HİKAYESİ

Daha karanlık, puslu, hikayesi olan bir iş Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi. Alden Ehrenreich, Donald Glover, Woody Harrelson gibi isimleri buluşturan filmi Ron Howard yönetiyor.


HÜR KUŞ: GÖKLERDEKİ KAHRAMAN

Ülkesine aşkla bağlı, çılgın, korkusuz Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Vecihi Hürkuş'un hayatını anlatıyor bu film. Kudret Sabancı'nın yönetmenliğini üstlendiği filmde Survivor’da ter döken Hilmi Cem İntepe başrolde. Birol Ünel, Bora Akkaş ve Murat Arkın da kadroda.


PETER PAN VE TINKER BELL: SİHİRLİ DÜNYA

Tinker Bell'ın Kaptan Kanca'nın eline düşen Peter Pan ve arkadaşlarını kurtarmaya çalışmasını ele alan filmi Chandrasekaran G. yönetiyor.


YOL ARKADAŞIM

Yol Arkadaşım filmi yeniden vizyonda. BKM, filmlerini tekrar vizyona sokuyor. İbrahim Büyükak’ın mizah anlayışını sevenler gidebilir. Oğuzhan Koç ve Emre Kınay’ın da kadroda olduğu filmi Bedran Güzel yönetiyor.


HİÇ BİR ZAMAN BURADA DEĞİLDİN
Eyalet senatörü Albert Votto’nun genç ve masum kızı kayboldu. Tabi ki acımasız, derinde bir yerlerde büyük bir acı saklayan, tek kişilik ordu, eski asker Joe devreye girer. Joaquin Phoenix'in başarıyla canlandırdığı rolünün yanı sıra İskoç kadın yönetmen Lynne Ramsay’in karanlığı incelikli anlatımıyla bir tül gibi sardığı sahneleri izlemek oldukça keyifli.

 


AZRAİLLE DANS

Azraille Dans hayatını hırsızlık yaparak sürdüren; kardeşi Hasan ve annesi Gülizar ile küçük bir Ege kasabasında yaşayan Niyazi'nin tamamen hayatının değişen öyküsünü anlatıyor. Sinan Uzun'un yönettiği filmde Sinan Bengier'e Yüksel Ünal, Tuğba Özay, Gazi Şeker ve Süreyya Kilimci eşlik ediyor.


KÜÇÜK CADI

Cuma günü büyü yapması yasak olan cadılar, konuşan kuzgunlar, uçan süpürgeler, yemyeşil ormanlar, çocuklar... Mike Schaerer imzalı Küçük Cadı haftanın en izlenesi işlerinden. Karoline Herfurth filmin başrolünde.

 


KAFİR

Yeni bir "cin" kabilesi geliyor! Hem de çok acımasızlar! Müstakil evlerinde yaşayan bir çiftin başına neler geliyor neler! Zorlanmış efektler, yetersiz oyunculukl eleştirisi alan filmi Hasan Gökalp’in yönettiği ikinci korku filmi. Filmlerin de rol de alıyor.


YOL KENARI

Tayfun Pirselimoğlu’nun gerçek hayatın içine yedirdiği fantastik konuların yer aldığı film. Onun gündelik hayata bakışı, aynılığın içinden çıkardığı sıradışı ayrıntıları kullanışı ve her seferinde biraz daha ustalaşmasını zevkle izliyorum. Ben O Değilim'de de Pirselimoğlu ile birlikte çalışan Andreas Sinanos'ın yine görüntü yönetmenliğini üstleniyor ve çok iyi bir iş çıkarıyor. Ercan Kesal, Tansu Biçer, Taner Birsel kadroda.


 

Öne Çıkanlar