'Biraz sohbet edeceğiz, diyerek kaçırmak istediler'

'Biraz sohbet edeceğiz, diyerek kaçırmak istediler'
HDP Genel Merkez çalışanı Fahri Yalçın, kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılmak istendiğini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez çalışanı Fahri Yalçın, genel merkez binasından evine gitmek için Tahran Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağına geçtiği sırada, yanına gelen iki kişi tarafından kaçırılmak istendiğini açıkladı. Yalçın, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından "Biraz sohbet edeceğiz" diyerek, zorla araca bindirilmek istendiğini söyledi. 

'KOLUMA GİRİP ARACA BİNDİRMEYE ÇALIŞTILAR'

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Yalçın yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

"HDP Genel Merkezi'nden çıkıp Tahran Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağına gittiğim sırada, iki kişinin arkamdan 'Fahri' diye seslendiğini duydum. Arkama döndüğümde iki yabancının bana doğru hızla geldiklerini gördüm. Kim olduklarını sorduğumda, polis olduklarını ve benimle konuşmak istediklerini söylediler. Ben kendilerini tanımadığımı söyleyince, koluma girip beni araca doğru götürmeye çalıştılar. Ben araca varmadan ellerinden kurtulup kaçtım ve tekrar genel merkez binasına geldim."

Yalçın, kaçırma girişimine ilişkin suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

DAHA ÖNCE DE MİT KAÇIRMIŞTI

Fahri Yalçın 2016 yılının Eylül ayında MİT elemanı olduklarını söyleyen kişiler tarafından kaçırılmıştı. Dönemin HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapmıştı; "Arkadaşımız araca bindirilip götürülürken, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yakın Kazım Karabekir Caddesi’nde, içinde bulunduğu aracın önü 3 kişinin bulunduğu başka bir araç tarafından kesilerek, başka kişilerce alıkonulmuştur.Kendilerini Başbakanlık Milli İstihbarat Teşkilatı’na bağlı çalışanlar olarak tanıtan bu kişiler, arkadaşımızı Keçiören’de bir pastaneye götürerek kendisinden Genel Merkezimize dair bilgiler almaya çalışmıştır. Fahri Yalçın adına hazırlanan ve düzmece iddialar içeren bir dosya gösterilerek arkadaşımız tehdit edilmiş, kişisel ve ailevi bilgileri dile getirilerek, bilgi vermeye zorlanmış ve daha sonra alıkonan kişilerce bırakılmıştır."

 

Öne Çıkanlar