BM’den acil 'İdlib' çağrısı

BM’den acil 'İdlib' çağrısı
BM Genel Sekreteri Guterres acil ateşkes çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin İdlib kentindeki çatışmaların artmasından son derece endişe duyduğunu belirterek, tüm taraflara İdlib'de ateşkesin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Guterres yazılı bir açıklama yaparak, İdlib'deki çatışmaların son haftalarda arttığına ve Suriye'nin kuzeydoğu ve kuzeybatısında binlerce kişinin yeni bir felaket korkusuyla yaşadığını ifade etti.

TÜM TARAFLARA ‘ACİL’ ÇAĞRI

Suriye'de savaşın, dokuzuncu yılına girdiğini hatırlatan Guterres, tüm taraflara acil çağrıda bulundu. Hürriyet’in aktardığı habere göre İdlib'de ateşkesin sürdürülmesi için tüm tarafların taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Guterres, ''Ülke çapında ateşkes için İdlib'de ateşkes gerekli" ifadelerini kullandı.

Herhangi bir askeri operasyonun tasarlandığı, planlandığı ve ya yürütüldüğü durumlarda, uluslararası insani hukuka saygı gösterilmesi çağrısı yapan Guterres, savaşta en ağır bedeli, çoğu kadın ve çocuk masum sivillerin ödediğini dile getirdi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar