BM Genel Sekreteri'nden Cemal Kaşıkçı açıklaması

BM Genel Sekreteri'nden Cemal Kaşıkçı açıklaması
Guterres, olayın ardındaki 'gerçeğin ortaya çıkması' çağrısında bulunurken, 'Bu gibi olayların normale dönüşmesinden kaygılıyım' dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres 2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'na giren ve bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili olarak "Bu gibi olayların yeni normale dönüşmesinden kaygılıyım" dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'den bu yana haber alınamayan muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili BBC Ekonomi Editörü Kamal Ahmad'a konuştu.

Guterres, olayın ardındaki "gerçeğin ortaya çıkması" çağrısında bulunurken, "Bu gibi olayların yeni normale dönüşmesinden kaygılıyım" dedi.

İLGİLİ HABER: CNN: KAŞIKÇI CİNAYETİNDE MÜCADELE VE DARP VAR, KAYITLAR ŞOKE EDİCİ

İLGİLİ HABER: 'KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ KANITLAYAN SES VE GÖRÜNTÜ KAYDI VAR

İLGİLİ HABER: 'CEMAL KAŞIKÇI'NIN KARDEŞİ CİDDE'DE ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI

İLGİLİ HABER: TRUMP: SUUDİLERE SİLAH SATIŞINDAN VAZGEÇEMEYİZ

İLGİLİ HABER: CEMAL KAŞIKÇI OLAYINI AKILLI SAAT ÇÖZEBİLİR

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Bali'de düzenlenen toplantısında Guterres, şu açıklamalarda bulundu:

"Gerçeğin ortaya çıkması yönünde güçlü bir talebimiz olması gerekli. Tam olarak ne olduğunu, nasıl olduğunu ve olanlardan kimin sorumlu olduğunu bilmemiz gerek. Bu gibi olayların çoğalmaya başladığı durumlarda da, şeffaflık talebinde bulunabileceğimiz farklı yollar bulmalıyız diye düşünüyorum." (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar