BM: Kuzey Suriye harekatında 92 sivil yaşamını yitirdi

BM: Kuzey Suriye harekatında 92 sivil yaşamını yitirdi
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Sözcüsü Rupert Colville, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı harekatta hayatını kaybeden sivil sayısını açıkladı.

Colville, "Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeydoğusunda askeri operasyon başlattığı 9 Ekim’den bu yana, 5 Kasım itibariyle yaklaşık 92 sivilin ölümüne yol açan bir dizi olayı doğruladık" dedi. Aralarından 49 kişinin, hava ve kara saldırıları ile keskin nişancı ateşi ile öldüğünü söyleyen Colville, aynı dönemde 31 sivilin de operasyon bölgesinde bırakılan el yapımı bomba ve mermiler yüzünden hayatını kaybettiğini aktardı.

Colville, "Nüfusu yoğun bölgelerde el yapımı patlayıcı cihazların kullanılması sonucu siviller arasında ölüm ve yaralanma sayısındaki artıştan dolayı endişe duyuyoruz. Bu tür silahların rastgele kullanılması, uluslararası insani hukukun açık bir ihlali. Çatışmanın tüm taraflarına, sivilleri koruma sorumluluklarını ve uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine uymaları gerektiğini hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı. (MA) 

Öne Çıkanlar