BM: Suriye'nin kuzeyinde 100 bin kişi evlerini terk etti

BM: Suriye'nin kuzeyinde 100 bin kişi evlerini terk etti
Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin harekat düzenlediği Suriye'nin kuzeyinde, tahmini olarak 100 bin kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ÖSO gruplarıyla birlikte 9 Ekim Çarşamba günü Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik düzenlediği "Barış Pınarı Harekâtı"nın dünyadaki yankıları sürüyor.

Pek çok ülke art arda harakat karşıtı açıklamalarla Ankara'yı kınarken, bazı ülkeler de Türkiye'ye silah satışını durdurma kararı aldı.

Harekat nedeniyle sınırın iki yakasında sivil ve asker ölümleri yaşanırken, harekatın bir diğer önemli sonucu da göç oldu.

Birleşmiş Milletler'den (BM) Suriye'nin kuzeydoğusunda yürütülen operasyona ilişkin yapılan açıklamada "Tahmini 100 bin kişi evlerini terk etti" ifadeleri kullanıldı. BBC Türkçe'nin haberine göre BM, sınırın birkaç farklı cephesinde yürütülen harekâtın farklı insani sonuçları olduğu belirtildi. BM, Haseke ve çevresinde 400 bin kişinin kullandığı su kaynağının hizmet dışı kaldığını da kaydetti.


BÖLGE YÖNETİMİNDEN DE GÖÇ AÇIKLAMASI GELDİ

Bölgedeki göçe ilişkin bir diğer açıklama da, Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Sözcüsü Kemal Akif'den geldi. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre Türkiye'nin harekatı sonucu 70 bin sivilin göç etmek zorunda bırakıldığını söyledi. Akif, "Dirbêsiyê ve Serêkaniyê kentleri, neredeyse tamamen boşalmıştır" ifadelerini kullandı.  

MABRUKA KAMPI TAŞINDI 

Öte yandan Akif, gün boyunca yapılan saldırılardan dolayı 7 binden fazla göçmenin bulunduğu Mabruka Kampı’nı başka bir bölgeye taşıdıklarını kaydetti. Göçmenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Akif, uluslararası toplumu maruz kaldıkları saldırılara karşı çıkmaya çağırdı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar