Bornova Belediyesi'ne grev kararı asıldı

Bornova Belediyesi'ne grev kararı asıldı
Belediye ile devam eden toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Genel İş İzmir 7 No.lu Şube grev kararını belediye binalarına astı.

İzmir’de Bornova Belediyesi şirketlerinden Bornova Belediyesi Personel A.Ş.’de (Bor-Bel A.Ş.) bin 277 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı alındı.

Evrensel'in haberine göre işyerinde örgütlü Genel İş İzmir 7 No.lu Şube, yaptığı eylemle birlikte grev kararını belediye binalarına astı. 11 Nisan'a kadar anlaşma sağlanamaz ise sendika grev kararını uygulamaya geçirecek.

Büyükpark içindeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan Genel-İş üyesi belediye işçileri, "Sadaka Değil Toplu Sözleşme" pankartının arkasında belediye binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında "Sözleşme Hakkımız Gasp Edilemez", "Birleşe Birleşe Kazanacağız", "Zafer Direnen Emekçinin Olacak" ve "Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek" sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan Şube Başkanı Kemal Köroğlu, belediyenin sendikaları muhatap almadığını vurgulayarak "Belediye yönetimi toplu iş sözleşmesi yapıp yapılamayacağının tedirginliğini taşıdığını, bakanlığa görüş sorduklarını yazılı, sözlü olarak bildirmiş ve toplu sözleşme görüşmelerine katılmamıştır. Oysa Türkiye’nin her yerinde 696 sayılı KHK ile belediye şirketlerine geçişi yapılan işçilerle toplu iş sözleşmesi yapılırken Bornova Belediye Başkanlığı yetkiyi dikkate almayarak yoksulluk sınırının altında çalışan ve asgari ücret farklarını talep eden işçiye bahaneler üreterek sessiz kalmayı tercih etmiştir" dedi.

BİN 200 İŞÇİ GREVE ÇIKACAK

Kadro düzenlemesini içeren KHK ile birlikte Bornova Belediyesi'nde çalışan bin 200'ün üzerinde işçi Bor-Bel Personel AŞ'ye geçirildi. İşçiler Bornova Belediyesi'nin park bahçeler, temizlik, fen işleri, sosyal, kültür, tiyatro gibi 20'ye yakın biriminde çalışıyor. İşçilerin sözleşmeden beklentileri şöyle:

  • Asgari ücret fiyat farklarının ödenmesi
  • 112 gün ikramiye
  • Ücretli sosyal izinler
  • Sorumluluk zammı
  • Koku primi
  • İş riski primi
  • Yılın belli dönemlerinde gıda paketi

(Kaynak: Evrensel)  

Öne Çıkanlar