Brunson'un avukatı mahkemeye başvurdu

Brunson'un avukatı mahkemeye başvurdu
ABD'li rahip Andrew Brunson'ın avukatı müvekkili hakkındaki karara itiraz ederek mahkemeye başvuruda bulundu.

Türkiye'de yaklaşık bir buçuk yıl cezaevinde, ardından da iki buçuk ay kadar ev hapsinde kalmasının ardından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, mahkeme kararına itirazda bulundu. DW Türkçe'nin aktardığı habere göre Halavurt, müvekkilinin beraatini talep etti.  Brunson'un avukatı, müvekkiline verilen hapis cezasının "usul ve yasaya aykırı olduğu" gerekçesiyle İzmir Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu.

"SAVCI İSTİNAFA BAÇVURDU"

Brunson davasına bakan savcı, mahkemenin kararının bozulması talebiyle istinafa başvurduğu belirtildi. İzmir'deki mahkeme geçen hafta, Brunson'ı 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmış, ayrıca ev hapsi ve hakkındaki yurt dışı yasağının da kaldırılmasına hükmetmişti. Brunson, hapiste kaldığı süre göz önünde bulundurularak serbest bırakılmış ve ardından ABD'ye dönmüştü.

ABD'ye döndükten sonra rahip Brunson ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump, Brunson'ın serbest bırakılmaması karşılığında ABD tarafından Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılması için Ankara ile 'hiçbir anlaşma yapmadıklarını' söylemişti. Trump,"Şu an Türkiye hakkında iki gün öncesine kıyasla çok daha farklı hissediyorum. Türkiye'ye karşı çok iyi bir hisse sahibim. İki gün önce değildim" diye konuşmuştu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar