'Bu adam Kürt bile değil'

'Bu adam Kürt bile değil'
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'yi yine hedef alan Erdoğan, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni işaret ederek 'Çok seviyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git' dedi.

Yerel seçimler dolayısıyla düzenlediği hemen her mitingde HDP'yi hedef alan ve "defolun gidin" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aynı sözleri bu kez İstanbul Esenyurt'ta sarfetti. 

HDP Eş Genel Başkanu Sezai Temelli'ye "Bu adam Kürt bile değil" diyen Erdoğan yine Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni işaret ederek "Çok seviyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git" ifadelerini kullandı.

HDP'lilerin CHP listelerinden seçime girdiğini öne süren Erdoğan şöyle konuştu:

"Bölücü örgüte müzahir şahısları marjinalleri, sapkınları... Şimdi onları, HDP'lileri belediye meclisi listelerine sokmuşlar. Şimdi burada da var. Buranın listesinde yine bu terör örgütünün desteklediği kişiler var. Onun için aman ha... Bunlara vereceğiniz oylara dikkat edin. Beylerin bu noktada liste kavgasından, çöpleri toplamaya vakitleri kalmıyor. Beylerin parti içi mücadeleden vatandaşa hizmet edecek zamanları olmuyor.

Bak ne diyor. 'Kürdistan'da kazanacağız. Batı'da da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz.' Şimdi soruyorum, Esenyurt'tan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Türkiye'de Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerimiz var mı? Karadeniz'imiz var mı? Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Marmara var mı? Bu adam var ya Kürt bile değil. Ama çok seviyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git. Ama bu ülkeyi bölme gayreti içerisine girme. Biz, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ı ve Boşnak'ıyla velhasıl... Bu milleti yaratılanı severiz Yaradan'dan ötürü anlayışıyla seviyoruz. Bizde ayrım yok. Rabb'im bizleri kavimler halinde yarattı. Biz kavmin bir kavme üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece ve sadece ittika iledir. Kim Allah'a daha yakınsa o üstündür. Bunu böyle biliniz." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar