Roboskili aileler bu bayramda da 'adalet' talep etti

Roboskili aileler bu bayramda da 'adalet' talep etti
'Hesap verilmemesi her gün Roboskili ailelerin acılarını daha da arttırıyor.'

HDP'li heyetin bayram ziyaretinde bulunduğu Roboskili aileler, 2011 yılında uçak bombardımanında kaybettikleri yakınları için adalet talebinde bulundu.

HDP Şırnak il ve ilçe örgütleri, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde köylere ziyaretlerde bulundu. HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ve İl Eş Başkanı Zeki İrmez'den oluşan heyet, Uludere ilçesinde yurttaşlarla bayramlaştı. HDP’liler daha sonra buradan 34 yurttaşın katledildiği Roboski (Ortasu) köyüne giderek, ailelerle bir araya geldi.
 
HDP heyeti, Roboskili ailelerle birlikte mezarlık ziyaretinde bulundu. Roboski Katliamı’nda yitirdikleri çocuklarının fotoğraflarıyla HDP'li heyeti karşılayan anneler, "Allah hakkımızı zalimlerden sorsun" dedi. 
 
'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'
 
Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, "Tüm dünya Roboski'de yaşananları duydu. Ancak hesap verilmemesi her gün Roboskili ailelerin acılarını daha da arttırıyor. Söz veriyoruz ki adalet gelene kadar mücadele edeceğiz. Bu köye bu acıları yaşatanlar hesap verene kadar onların peşini bırakmayacağız. Bu halka bunları yaşatanlardan bu halk hesap soracaktır" diye konuştu.
 
HDP heyeti duaların ardından mezarlıktan ayrıldı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar