Bu şehrin olmadığını kanıtlayana 1 milyon euro ödül

Bu şehrin olmadığını kanıtlayana 1 milyon euro ödül
Almanya'nın Bielefeld şehri, komplo teorilerine karşılık başlattığı yarışmayla, şehrin olmadığını kanıtlayana tam 1 milyon euro ödül verecek.

Yaklaşık 300 bin nüfuslu Almanya'nın Bielefeld şehrinde oldukça ilginç bir yarışma başlatıldı. Bu şehrin olmadığını kanıtlayana tam 1 milyon euro ödül! Almanya'nın Bielefeld kenti için 1993'ten bu yana şehrin var olmadığına dair bir komplo teorisi ortaya atılıyordu. Şehrin tanıtım komitesi de bu iddiaları fırsata dönüştürmeye karar verdi ve oldukça ilginç bir yarışma hazırladı.

Bu şehrin olmadığını kanıtlayana tam 1 milyon euro ödül! Yarışmaya göre Bielefeld kentinin olmadığını kanıtlayabilen kişi veya kişilere tam 1 milyon euro (yaklaşık 6 milyon 400 bin TL) ödül verilecek.

'Bu şehrin olmadığını kanıtlayana tam 1 milyon euro ödül!' kampanyası, 5 Eylül'e kadar sürecek ve fotoğraf, video veya yazılı olarak kanıt sunabilecek herkes 1 milyonluk ödülün sahibi olabilir.

1993 yılında "Bielefeld? Öyle bir şey yok ki" adlı esprili bir mesajla başlayan ‘komplo teorisi' ülkede kısa sürede yayılmıştı. Ülkede hala bu kentin olmadığına inanan insanlar bulunuyor hatta bunu 'uzaylılara' kadar bağlıyor. (CNN)

Öne Çıkanlar