Altın Portakal onur ödülleri Selma Güneri ve Ahmet Mekin'e verildi

Altın Portakal onur ödülleri Selma Güneri ve Ahmet Mekin'e verildi
Bu yıl 26 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Onur Ödülleri Selma Güneri ve Ahmet Mekin’e verilecek.

Sanatçılar ödüllerini, "Öze Dönüş" temasıyla gerçekleşecek olan Festival’in Açılış Töreni’nde alacak.

Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu yaptığı açıklamada, "Bu yıl festivalin programını ‘Öze Dönüş’ etrafında kurgularken, Onur Ödülleri’nin de temayı doğrulamasını istedik. İlk ödülünü Antalya’dan alan ve festival tarihinde bu ödülü alan en genç oyuncu olan Selma Güneri’ye ve Yeşilçam’ın en etkileyici jönlerinden biri olmanın yanı sıra, yarattığı performanslarıyla çok iyi bir karakter oyuncusuna dönüşen Ahmet Mekin’e bu yılın Onur Ödülleri’ni vermekten gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Boyacıoğlu, Selma Güneri’nin sanatçının ödül gerekçesini "Henüz 13 yaşındayken oynadığı Halit Refiğ filmi ‘İstanbul’un Kızları’ ile başlayan sinema kariyerinde 100’den fazla filmde başrolde oynayan; Ediz Hun ile birlikte sinemamızın ikonik çiftlerinden birine dönüştükleri ‘Son Kuşlar’ filmlerindeki performanslarıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan ve böylece Festival tarihinin bu ödülü almış en genç oyuncusu da olan; sayısız ve unutulmaz filmde canlandırdığı kadın karakterlere getirdiği derinlikli yorum ile sinemamızın en özel yüzlerinden biri olan oyuncu Selma Güneri’ye 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Onur Ödülü’nün verilmesine karar verilmiştir" şeklinde açıklarken; bir diğer Onur Ödülü’nün sahibi olan oyuncu Ahmet Mekin’in ödül gerekçesi için de şunları söyledi: "1956’da, yakın arkadaşı Kenan Pars’ın ısrarıyla başladığı sinema hayatında western’den müzikallere, bilimkurgudan fantastiğe, sayısız türde 200’e yakın filmde oynayan, Yeşilçam’ın en yakışıklı ve etkileyici jönlerinden biri olmayı da, "Selvi Boylum, Al Yazmalım"ın Cemşit Kıraç’ı, "Düğün"ün Ferhat’ı, "Yaralı Kurt"un İrfan’ı olmayı da başaran; "Bir Adam Yaratmak", "Bugünün Saraylısı" ve "Kavanozdaki Adam" gibi kült televizyon dizilerindeki performanslarıyla da görsel belleğimizde unutulmaz izler bırakan Ahmet Mekin’e 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Onur Ödülü’nün verilmesine karar verilmiştir."

Ödüllerini 26 Ekim’de festivalin Açılış Töreni’nde alacak olan Selma Güneri ve Ahmet Mekin ayrıca, festival kapsamında gerçekleşecek söyleşi programı Öğlen Sohbetleri’ne katılarak Antalyalı sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacaklar. (Filmlovers)

Öne Çıkanlar