Buldan İstanbul'da oy istedi: İsim vermiyorum, siz kim olduğunu biliyorsunuz

Buldan İstanbul'da oy istedi: İsim vermiyorum, siz kim olduğunu biliyorsunuz
Sultanbeyli’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, seçimlerde demokrasiden yana olan adayı destekleyeceklerini belirterek, 'Oylarımız ona akacak' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul Sultanbeyli'de düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Kalkı Kürtçe ve Türkçe selamlayan Pervin Buldan, açlık grevindeki Leyla Güven ile tutuklu nulunan Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın selamlarını getirdiğini söyledi. Buldan, "Gittiğimiz her yerde büyük coşkular var. Tıpkı bugün burada olduğu gibi. Aynı moral aynı heyecan var. Özellikle kayyımların atandığı yerlerde halkımız sabırsızlıkla 31 Martı bekliyor. O kayyımların biletlerini çoktan kesmişler. O kayyımları Ankara’ya Tayyip beyin yanına gönderecekler" dedi. 
 
‘KURAN’I ELİNE ALIP DİNİ İSTİSMAR EDEN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?’
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her gittiği yerde sinevizyonlarda kendilerini gösterdiğini hatırlatan Buldan, "Bir bakıyorsunuz Kürt düşmanı olmuş bizlerin eski konuşmalarımızı gösteriyor. Bir bakıyorsunuz kadın düşmanı olmuş. Taksim’de polis ablukasını protesto eden kadınların ezanı protesto ettiğini ileri sürerek yalan söylüyor. Türkiye halklarına hakaret etmeye, küfür  etmeye ne yazık ki devam ediyor. Bugün de yaptığı konuşmada HDP’lilerin dinsiz imansız ve ateist olduğunu iddia ediyor. Buradan sormak istiyoruz. Peki, siz değil misiniz 24 Haziran seçimlerinde yaptığınız mitinglerde elinizde Kuranı alıp dini istismar eden? Siz değil misiniz camilere AKP’nin afişlerini asıp camilerde seçim çalışması yapan? Biz dini de imanı da, Allah’ı da sizden öğrenmedik. Biz bin yıllardır ibadetimizi bu topraklarda yapıyoruz. Eğer siz bilmiyorsanız size de öğretiriz. Gelin bu halktan din dersi alın. Bugün çıkmış Yeni Zelanda’da işlenen katliamın hesabı sorulmazsa biz gereğini yaparız diyor. Yahu Yeni Zelanda çok uzak. Sen Ankara’nın, Suruç’un, Diyarbakır katliamların hesabını ver. Ondan sonra çık istediğin kadar konuş" diye belirtti.

‘İSTANBUL’DA AKP’Yİ SİLECEĞİZ’

AKP’nin Türkiye’yi yalan ve talanla yönettiğini belirten Buldan, seçimlerde oyları demokrasiden insan haklarından yana olan adaya vereceklerini belirtti. İstanbul’da AKP’yi sileceklerini belirten Buldan, "İsim de vermiyorum. Siz kim olduğunu biliyorsunuz. Oylarımız ona akacak. Kadınlarımız ve gençlerimiz için vereceğimiz oylarla mutlaka kazanacağız. Bizim meselemiz 31 Mart bir koltuk kazanma meselesi değildir. Bizim meselemiz aynı zamanda yarınlarımızı geleceğimizi demokratik bir şekilde barışa adalete olan inancımızla yönetmektir. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

‘TEK TALEPLERİ TECRİDİN KALDIRILMASI’

Leyla Güven’in 132 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Buldan, "Sevgili Leyla ile birlikte cezaevlerinde ve dışarıda yüzlerce arkadaşımız bedenini açlığa yatırmış. Tek bir talepleri var. Tecrit kalksın diyorlar. Bunun için her gün Adalet Bakanlığına çağrı yapıyorlar. İki gün önce Zülküf Gezen yaşamını yitirdi. Çünkü tecridin kalkması için yaşamına bilerek son verdi. Biz de buradan bir kez daha açlık grevinde olan arkadaşlarımızın mutlaka ama mutlaka talebinin dikkate alınmasını istiyoruz. Cezaevlerinde cenazelerin çıkmasına asla müsaade etmediğimizi bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bütün bunlar için ama ayrıca cezaevlerinde tutuklu olan milletvekilleri, belediye eşbaşkanları arkadaşlarımız, barış isteyen aydın, yazar ve akademisyenlerin özgürlüklerine kavuşması için 31 Mat tarihi çok önemli bir tarihtir" dedi.
 
Mitingin ardından büro açılışı gerçekleştirildi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar